StoryEditorOCM
Zadar plusKRUNA USPJEHA

Na Sveučilištu u Zadru promovirano 28 prvostupnica i prvostupnika Odjela za anglistiku, uspješno su prešli prvi dio svog akademskog puta

Piše Zadarski.hr
18. svibnja 2024. - 17:22

Na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 28 prvostupnica i prvostupnika Odjela za anglistiku. Uoči svečane podjele diploma promotorica Leonarda Lovrović prisjetila se vremena u kojem su tadašnji brucoši prvi put došli u zgradu u kojoj danas primaju diplomu, svatko sa svojim ciljem i vizijom budućnosti, ali i strahovima koji obično prate nove životne okolnosti. Na prijediplomskog studija trebali su se prilagoditi novom načinu rada koji nam je svima bio nepoznat te je zahtijevao poseban angažman i razvijanje nekih drugih vještina i zato danas mogu biti ponosni jer su, unatoč svim preprekama, uspješno prešli prvi dio svog akademskog puta.

- Ne samo da ste svojim trudom, upornošću i disciplinom ispunili određena očekivanja koja je pred Vas stavio ovaj studijski program, nego ste se i hrabro nosili sa svim problemima. Danas ste ovdje jer ste pronašli načina i snage da se uhvatite ukoštac sa svim poteškoćama, a zato ćete primiti diplomu kao krunu svog dosadašnjeg uspjeha, rekla je Lovrović, čestitajući i nazočnim roditeljima i bližnjima koji su im bili najveća potpora i oslonac.

Izrazila je uvjerenje kako su profesori uspjeli na njih prenijeti svoje znanje, potaknuti ih na kritičko promišljanje te pomogli razviti vještine koje će im biti potrebne u budućnosti.

-Pozivam Vas da svojim djelovanjem mijenjate svijet oko sebe i da promičete istinske vrijednosti kojima smo Vas učili jer vi ste budućnost i pokretačka snaga našeg društva. Nemojte nikad prestati raditi na sebi jer ovo je tek prva stepenica koja Vam je osigurala ulazak u akademsku zajednicu. Obrazovanje je proces koji traje i nadam se da smo u Vama uspjeli zapaliti iskru radoznalosti koja će vas tjerati da se cijeli život usavršavate, poručila im je promotorica.

Nakon svečane prisege v. d. pročelnice Odjela za anglistiku prof. dr. sc. Sanja Škifić podijelila je diplome nazočnim promoventima.

image
Sveučilištu u Zadru
17. lipanj 2024 14:41