StoryEditorOCM
Zadar plusREKORD JADRANA?

Iz Zadra se javio Stanko Medić s ulovom od kojega se mnogim ribolovcima diže kosa na glavi; ulovio je pauka teškog 1,7 kg!

Piše OM
4. kolovoza 2022. - 12:30

Iz Zadra se portalu naudici.com javio Stanko Medić, ribolovac koji uživa u svakom trenutku provedenom na moru što i nije neobično jer mu je u rukama uvijek ribolovni pribor. Javio se s ulovom od kojega se mnogim ribolovcima diže kosa na glavi. Evo što je Stanko ispričao o tom svom ulovu:

– Na moru sam često i lovim kad god mi vrijeme i obaveze to dopuste. Koji puta su to kraći, a koji puta duži ribolovni izleti, no bez obzira na dužinu boravka na moru uvijek se pomno pripremam. A za uloviti ribu, samo je jedan recept – treba biti na moru. Od doma još nitko nije ništa ulovio  – priča Stanko.

– A ulova ne nedostaje. U zavisnosti od sezone i terena lovi se različita riba. Ne može se reći da ribe nema jer uvijek ulovim sasvim dovoljno i bogato. Naravno, ciljano uvijek pokušavam prevariti koji bolji bokun što mi ponekad i pođe za rukom – nastavlja Stanko svoju priču.

– Ovoga sam puta pošao loviti kančanicom ispod Žuta, točnije uz njegovu zapadnu puntu Pinizel. Lovilo se uobičajenim tempom. Nešto sitnije ribe, a onda malo bolji arbun, pa opet malo sitnoga, pa onda opet malo krupnije, ali ništa strašno ni epohalno.

- A onda se u jednom trenutku štap povio tako da sam mislio da će mi ispasti iz ruke. Iskreno nisam bio načisto što bi to moglo biti. Imalo je težinu i vozilo, a povremeno bi se i zabatrgalo. Srećom kočnica je bila dobro ugođena tako da borba nije predugo trajala pa se na površini brzo ukazao pauk, ali kakav pauk! Ja sam viđao i lovio paukove preko kila, ali ovolikoga u životu nisam vidio. Prihvatio sam ga i tek kad se smirio sam ga izvagao. Vaga je stala na 1,7 kilograma. Znam da postoje i veći ali je ovaj moj meni najveći, barem za sada – ispričao je za portal naudici.com Stanko Medić.

20. travanj 2024 02:56