StoryEditorOCM
Zadar plusJOŠ OVAJ TJEDAN

Filipa Bavčević vodi radionice suvremene plesne tehnike u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla

Piše Zadarski.hr
20. svibnja 2020. - 10:23

Još ovaj tjedan je u tijeku radionica suvremene plesne tehnike koju vodi Filipa Bavčević u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla za svoje članove, a također i za sve one koji im se žele pridružiti. Radionica je u sklopu projekta edukativnih programa intenzivnih radionica i treninga za 2020. godinu, za što je Ansambl dobio potporu od grada Zadra, sa zadatkom da se već postojeći kadar što više približi profesionalizaciji plesne scene u Hrvatskoj. Do sada su intenzivne i vrlo dobro prihvaćene plesne satove vodili Igor Kirov i Josipa Štulić, a nakon Filipe Bavčević pridružit će se i Zadranima dobro poznat Marin Lemić. Edukativni program nastavlja se platformom ljetnih radionica pod nazivom Stream Zadar, a ovaj projekt koji je u tijeku se nastavlja na jesen s novim pedagozima, plesačima i koreografima.

Filipa Bavčević diplomirala je 2014. godine na plesnoj akademiji u Salzburgu (SEAD). Stečenu naobrazbu obogaćuje kroz radionice suvremenog plesa te radeći kao plesač, pedagog i koreograf.

Trenutno živi i radi na relaciji Zadar - Zagreb, a od završetka akademije sudjeluje u različitim projektima surađujući sa Simone Forti, Davidom Hernandezom, Jozefom Frucekom, Lindom Kapetaneom, Sanjom Petrovski, Ladom Petrovski Ternovšek, Petrom Hrašćanec, Sašom Božićem, Marjanom Krajač, Robertom Milevoj, Josipom Štulić, Mijom Zalukar, Mateom Bilosnić, Martinom Granić, Jelenom Remetin, Irmom Omerzo i drugima.

Predstave izvodi u Hrvatskoj i inozemstvu, a među značajnijim lokacijama izdvaja: Vitlycke- Centre for Performing Arts u Švedskoj, York Theatre Royale, Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu, Muzej moderne umjetnosti u Salzburgu, Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu, Dane Suvremenog Plesa u Varaždinu, Platformu.hr, Monoplay- festival sola u Zadru, Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu i UKREP festival u Ljubljani.

Godine 2018. stekla je status slobodnog umjetnika.

Od 2007. članica je Zadarskog plesnog ansambla s kojim surađuje kroz brojne predstave te u sklopu kojega povremeno održava radionice suvremenog plesa. Pedagoško iskustvo stječe i kroz rad u Zagrebačkom plesnom centru. Od 2016. do 2018. godine djeluje kao asistent na Plesnom odsjeku Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, a u dva navrata radi kao zamjena u Umjetnikoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Članica je produkcijskog tima Stream radionica i Monoplay festivala u Zadru.

Godine 2020. započinje rad na tri nova projekta: predstave pod radnim naslovom Playing reality, čiji će se rezidencijalni projekt odvijati u Švedskoj, Francuskoj, Češkoj i Hrvatskoj kao dijela BeSpectative programa - koreografiju potpisuje zajedno s Koraljkom Begović, Nastasjom Štefanić i Mijom Zalukar, a predstava će biti premijerno izvedena na Perforacijama 2020. godine; solo projektu pod radnim naslovom Gilgameš te predstave sa Zadarskim plesnim ansamblom, pod radnim naslovom Omnibus, u koreografiji Aleksandre Janeve Imfeld, čija će se premijera održati u HNK Zadar u listopadu 2020. godine.

19. travanj 2024 17:03