Siječanj je mjesec kada većina zadarskih ugostitelja raspusti svoje ekipe, svi odu na godišnji odmor i zatvore svoje lokale.
Jedan od onih koji tradicionalno zatvori restroran u ovo doba je i najstariji i najpoznatiji, onaj na Puntamici, restoran 'Niko'. Iako je istoimeni obiteljski hotel s četiri zvijezdice otvoren svih 365 dana godišnje, stanku za odmor je ekipa iz restorana, već po tradiciji, uzela od Badnjaka do sredine siječnja.
Od srijede je 'Niko' ponovno otvoren, a zanimljivo je da je i u novoj godini vlasnik restorana, svima poznati Erik Pavin, nastavio s praksom koju je, gotovo slučajno, počeo krajem prošlog ljeta - glavni je kuhar u vlastitom restoranu. A time se u 55 godina restorana bavio pomalo u mladosti, a kasnije povremeno i u nuždi.
Pokazalo se da je Erik odličan kuhar, dobru je školu prošao kod pokojne majke Mimice i oca Nike, odlično se snalazi s tećama i kuhačama, juhe, rižoti i buzare su mu glavna specijalnost, a glavni mu je moto u novom dobu restorana i hotela, u čemu je aktivno uključena sad već treća generacija Pavinovih, a stasava i četvrta - U našoj ćemo kuhinji kuhati samo onako kako se to radilo nekad - jednostavno i od uvijek svježih namirnica.