StoryEditorOCM
Zadar plusKVALITETAN PLAN

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar dobila je Erasmus akreditaciju, imaju priliku provoditi nove EU projekte u obrazovnom programu

Piše Zadarski.hr
29. siječnja 2024. - 19:05

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar dobila je Erasmus akreditaciju u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Odluka je to koju je donijela Agencija za mobilnost i programe EU temeljem pristiglih prijava. Škola je udovoljila svim uvjetima te zahvaljujući visokom broju bodova ostvarenih za kvalitetu prijave dobila priliku provoditi nove EU projekte u svom obrazovnom programu. Akreditacija se dodjeljuje za razdoblje od 1. veljače 2024. do 31. prosinca 2027.

Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđeno je kako je Škola izradila kvalitetan plan za provedbu aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije. Opći ciljevi Erasmus akreditacije odnose se na promicanje vrijednosti uključivosti i raznolikosti, tolerancije i demokratskog sudjelovanja, širenje znanja o zajedničkoj europskoj baštini i raznolikosti te podupiranje razvoja mreža unutar struke u cijeloj Europi. U konkretnom području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Erasmus akreditacija između ostalog, omogućuje jačanje ključnih kompetencija i transverzalnih vještina, posebno učenjem stranih jezika i digitalnih vještina. Također, omogućit će podupiranje razvoja vještina potrebnih za određeni posao na sadašnjem i budućem tržištu rada. Na taj način ćemo naše učenike još kvalitetnije pripremati za ono što ih očekuje kad izađu na tržište rada.

Kroz stručnu praksu u stvarnom radnom okruženju, učenici će imati priliku primijeniti teorijsko znanje stečeno tijekom redovnog obrazovanja. Praktično iskustvo na radnom mjestu omogućit će im da razviju konkretne kompetencije i razumiju kako se njihova struka primjenjuje u praksi. Mobilnosti učenika pridonose razvoju europske dimenzije škole jer učenici stječu iskustva u europskom okruženju i prenose ta iskustva u svoj razred i cijelu školu i zajednicu.

Dobit ćemo i priliku razmjenjivati najbolje primjere iz prakse te poticati primjene novih i inovativnih pedagoških metoda i tehnologija, a naši profesori mogućnost stručnog usavršavanja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Cilj je profilirati školu kao kvalitetnu ustanovu za strukovno obrazovanje uz razvijenu europsku dimenziju obrazovne ustanove. Ovaj cilj ima za svrhu postaviti Školu kao priznatu i kvalitetnu ustanovu za strukovno obrazovanje koja je integrirala europsku dimenziju u svoje obrazovne programe i prakse, te dodatno osigurati prepoznatljivost i pozitivan ugled Škole što će privući učenike, roditelje i partnere koji cijene kvalitetu obrazovanja.

image

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar

02. svibanj 2024 18:20