StoryEditorOCM
ViralHRABAR POTEZ

Sutra izlazi jedan od najiščekivanijih dokumentaraca na svijetu; princ Harry i Meghan Markle gledateljima će uz detalje iz privatnog života pokazati i pravu istinu

Piše V. Bebek/ Glorija
7. prosinca 2022. - 19:17

Jedan od najiščekivanijih dokumentaraca samo što nije izašao, a njegovi protagonisti itekako znaju zainteresirati javnost, kao da im je potrebna dodatna reklama. Princ Harry i Meghan Markle objavili su drugi triler za svoj dokumentarac Harry and Meghan, koji se premijerno prikazuje na Netflixu u četvrtak 8. prosinca, prenosi Gloria.

Ovo je već drugi trailer koji najavljuje ovaj dvodijelni dokumentarac koji je podigao mnogo prašine u monarhiji, ali i širom svijeta. U njemu se čuje isječak u kojem Piers Morgan o Meghan govori kao o "kraljevskoj rock zvijezdi", masa ljudi joj viče kako je vole, da bi zatim u isti glas vojvoda i vojvotkinja rekli: "A onda, sve se promijenilo...".

image
Handout/ Afp

Dok se željno iščekuje prvi dio dokumentarca, svjetski mediji bave se detaljnom analizom onoga što se može vidjeti u ovim kratkim isječcima. Od fotografija do snimki oštrom oku obožavatelja vojvode i vojvotkinje od Sussexa ništa nije promaknulo.

Tako se vesele što ćemo u dokumentarcu vidjeti materijale s njihovog prvog odmora u Bocvani. Na fotografijama koje će podijeliti, osim privatnih trenutaka, vide se i njihovi prijatelji i suradnici - poput Zare i Mikea Tindalla. Otkrili su i da princ Harry svira gitaru.

Par je povukao paralelu između toga kako su mediji tretirali prinčevu majku princezu Dianu i njegovu suprugu Meghan. To je prvi put da su izričito i javno usporedili položaje te dvije žene. "Moj najveći strah je da se povijest ponovi", kazao je Harry u filmu zatim je osudio "bol i patnju žena" koje se udaju u njegovu obitelj. Drugi dio dokumentarca najavljen je za 15. prosinca. Da je razlog njihova odlaska zaista bio ozbiljan te nikako nije hir osim u svom filmu, par isprva sramežljivo, a sada i sve otvorenije govori i u javnosti.

image
Handout/ Afp

Tako je Meghan Markle na gala eventu priređenom u New Yorku ponovno progovorila o svojim suicidalnim mislima, koje je imala dok su živjeli u Engleskoj. Povodom nagrade koju su dobili od neprofitne organizacije Robert F. Kennedy Human Rights, par je sudjelovao u intervjuu pred publikom. Tada su vojvotkinju pitali o njenoj odluci da javno progovori o suicidalnim mislima u intervjuu s Oprah Winfrey 2021, prenosi Gloria.

"To nije bila laka odluka, kao što možete pretpostaviti", kazala je Meghan i dodala da ju je donijela jer je osjetila obavezu prema svojoj platformi.

"Kad si prošao kroz veliki izazov, a svi smo imali to iskustvo proteklih godina s lockdownom i pandemijom, ali nemaju svi glas. Svi bismo trebali, kada to možemo i ako se osjećamo dovoljno hrabrima, jednostavno iskreno progovoriti o vlastitim iskustvima. To drugim ljudima daje prostora i snagu da učine isto, ali još bitnije od toga je da se zaista ne osjećaš kao da si sam.

image
Fatih Aktas/ Anadolu Agency Via Afp

Mislim da je najveća prepreka kada se osjećamo tako, kad ne vidiš izlaz", kazala je Meghan Markle. Markle je dodala da je osjećala sram priznati osjećaje - pogotovo svom suprugu, ali se, istaknula je, boji da to nije napravila, kako bi to bio njezin kraj.

02. svibanj 2024 01:11