StoryEditorOCM
ViralUMJETNIČKA IZVEDBA

Splitskoj vampirici zbog pištolja u performans upali organi reda: njezin suradnik ‘zaradio‘ kaznenu prijavu pa podnio pritužbu na ponašanje policije

Piše Marija Vuković/SD
9. travnja 2021. - 18:19

Mit o najpoznatijoj splitskoj vampirici davno je prošao okvire samoga grada pod Marjanom, a zbog njezinog ponašanja ili da budemo precizniji, umjetničkog performansa početkom ožujka morala je intervenirati i policija. Popularnoj ženi „krvopiji“ u snimanju umjetničkog performansa pomagao je njezin prijatelj Toni Bakota koji je za potrebe snimanja navukao fantomku i u ruci držao plastični pištolj. 

Iako zapravo samo bezazlena igračka, pištolj kojeg je držao u ruci navodno je zabrinuo građane koji su u strahu pozvali organe reda. 

- Bili smo na Dračevcu u Splitu, otprilike 500 metara udaljenosti od najbližih ljudi. Tijekom snimanja performansa kraj nas nije bilo ljudi, jednostavno smo bili snimali jedan od brojnih performansa umjetnice Olje Einfalt  koji je poslije bio i objavljen na Facebooku dotične- kazao nam je Bakota čije su glumačke sposobnosti nekoliko dana kasnije nagrađene prekršajnom prijavom za remećenje javnog reda i mira.  

Prema njegovim riječima, nakon dvadesetak minuta do njih je stigla policija u službenom automobilu te su sudionici performansa legitimirani.

- Rekli su nam da ako mi budemo pristojni i ne budemo ih snimali da nam neće napisati prijavu. To je bila čista ucjena zloupotrebom položaja- priča dalje maskirani muškarac te dodaje da su pristigli policajci bez naloga pregledali mobitele okupljenih kako bi izbrisali snimke na kojima se vidi da je njihov mlađi kolega bez službene kape. Fantomku i pištolj, kaže, nisu mu oduzeli. 

Naš sugovornik nas uvjerava kako ga je četiri dana nakon ispred njegove adrese dočekalo pravo iznenađenje.

-    Policajci su došli rekli da su oni mislili da ću ja proći lišo, ali šef inzistira da me se kazni. Tada sam im pristojno rekao da takvo postupanje smatram potpuno neutemeljenim jer smo bili daleko od bilo koga, nismo provocirali nikoga, te da i prema nikome nismo upirali niti takav plastični pištolj, te da su nam i oni u tom trenutku bili rekli da neće biti nikakve prijave radi toga.

- Također sam im pristojno priopćio da tu Obavijest ne namjeravam potpisati, niti je preuzeti – priča nam ovaj ekonomist, koji govori kao je jedan od policijskih službenika Prve policijske stanice u Splitu tada obavijest o počinjenom prekršaju bacio na pod ne uzevši njegov potpis. 

-  Sam čin bacanja službene obavijesti na ulicu smatram sramotnim bahaćenjem i zagađivanjem okoline što također spada u prekršaj, ali prije svega u sramotno ponašanje za bilo koga, a kamoli uniformiranu službenu osobu- dovršava svoju priču 43-godišnjak, inače blizak Olji Einfalt Mihovilović, poznatoj po tome što je vlasnika splitskog modnog brenda Skandal, ali i po tome što sebe predstavlja kao vampiricu. Nedavno je na svojim društvenim mrežama s obožavateljima podijelila fotografije sa svog, kako tvrdi, 638. rođendana. 

Što su želje jedne žene? Sve ono što će i uraditi, sebi ostvariti! Pratite li objave na službenoj stranici Facebook-a,...

Objavljuje Olja EinfaltPonedjeljak, 8. ožujka 2021.

Splitska umjetnica, vampirica  i kreatorica nakita u spornom performansu koji je rezultirao pozivanjem policije iz automobila izlazi na crveni tepih te govori kako je sve postigla tako što se „učlanila u HDZ“. 

Iz splitske policije potvrdili su nam da je toga dana u ulici Bilice I. nakon dojave građanina intervenirala policija te da je na terenu zatekla muškarca i ženu koji su se fotografirali s pištoljem za kojeg se pokazalo da nije pravo oružje. 

- Prema do sada utvrđenom policijski službenici nisu uzimali mobilne uređaje osoba prema kojima su postupali, niti na bilo koji način brisali sadržaj istih. Obavijest o počinjenom prekršaju uredno je dostavljena kako je to propisano Prekršajnim zakonom. Napominjemo da je  43-godišnjak podnio pritužbu na postupanje policijskih službenika uz koju je i dostavio jednu fotografiju postupanja. Sukladno propisima dovršit ćemo provjere pritužbenih navoda, ali dosadašnjim provjerama utvrđeno je da su policijski službenici postupali sukladno zakonskim propisima – otkrili su nam iz MUP-a. 

19. travanj 2024 10:32