StoryEditorOCM
ViralMRAČNI ŠIK

Od zločeste cure do elegantne dame: kopiraj stil Angeline Jolie! Uz naše prijedloge lako ćete ‘skinuti‘ mot ove kraljice transformacija. I zablistati

Piše Marija Mlačić
12. listopada 2021. - 18:45

Vjerojatno nikad nismo vidjeli veću transformaciju neke hollywoodske dive nego onu Angeline Jolie. Njezin je stil oduvijek privlačio pažnju, ali iz dijametralno suprotnih razloga. Na početku karijere lijepa glumica je bila utjelovljenje "zločeste djevojke". Njezino dekadentno ponašanje pratio je gotički stil odijevanja, a čak i na crvenom tepihu je nosila kožu i provokativne haljine koje su otkrivale brojne tetovaže. Vrhunac toga mračnog stila je izdanje u kojem je primila Oscara, u kojem neodoljivo podsjeća na Morticiu Addams.

image
Mehdi Taamallah/AFP

S vremenom su se njezina osobnost i životne preokupacije u potpunosti promijenile. Od enfant terriblea postala je zaštitnica djece diljem svijeta posvećivanjem humanitarnom radu. Kako je sazrijevala, i njezin stil je postao odrasliji, ali je srećom zadržala dio svoje prepoznatljive goth elegancije, pa tako za svečana događanja i dalje često bira crno te nosi haljine strogih krojeva.

image
Anti/Backgrid Uk/Profimedia

U privatnom životu, dok odlazi na UN samite, putuje s djecom ili režira filmove, bira puno jednostavniju, minimalističku odjeću. Svilene bluze, dolčevite, hlače širokih nogavica i pencil suknje toliko su obilježile njezin stil u prošlom desetljeću da smo gotovo zaboravili ranije rokerske dane. Angelinu sada uglavnom viđamo u prirodnim nijansama, kaputima od devine dlake i crnoj, koje se nikad nije odrekla. Balonere i duge veste, kojih je fan u ležernijim izdanjima, nosi uz ravne cipele – baletanke i natikače, što njezinu izgledu daje i dašak francuskog šika.

image
košulja od umjetne kože, Zara, 199 kn
image
dolčevita, Stradivarius, 99 kn
image
haljina, Another Tomorrow, 6300 kn
image
suknja, Khaite
image
suknja, Reserved, 179 kn
image
džemper, Reserved, 159 kn
image
torbica, Amina Muaddi, 6120 kn
image
torbica, Alexander McQueen
image
cipele, Stradivarius, 179 kn
image
cipele, Manolo Blahnik
image
kaput, Zara, 599 kn

Pratite Stil i na Instagramu!

26. travanj 2024 17:14