StoryEditorOCM
ViralNAŠA PAŽANKA

Jedna od najljepših Hrvatica sa zavidnom svjetskom karijerom proslavila 35. rođendan

Piše Petra Plivelić
30. siječnja 2021. - 13:42

Helena Šopar Zadro, jedna od naših najuspješnijih manekenki te ujedno i jedna od najljepših Hrvatica slavi 35. rođendan.

Svjetska putnica, influencerica, trendseterica, ljubiteljica gastronomije, dizajnerica i poduzetnica, suvlasnica modnog brenda Sopar jučer je navršila 35. i proslavila rođendan u krugu obitelji u svom zagrebačkom domu, a čestitke pristižu i danas.

Kako je otkrila na Instagramu, suprug Vjekoslav Zadro, investicijski menadžer, s kojim je u braku već više od dvije godine iznenadio ju je buketom raskošnih crvenih ruža.

A da Helena obožava ruže zna i njezina godinu dana mlađa sestra Tamara Rebić, s kojom Helena dijeli sve poslovne izazove vezane uz njihov modni brend Sopar.

image
Instagram 

Godine na lijepoj Heleni nisu ostavile traga, a ona pak s  manekenstvom ne namjerava tako skoro prestati, kako nam je ranije otkrila u intervjuu. Štoviše, uzor joj je Cindy Crawford koja je i s 54 godine prisutna u svijetu mode.

- Manekenstvo je i dalje moje primarno zanimanje i vjerujem da se u nekom obimu mogu još puno godina baviti istim. Podjednako me veseli i rad na kolekciji i mislim da lijepo komplementira mojoj dosadašnjoj karijeri. Odnedavno me u izolaciji dodatno okupira i kuhanje i imam niz ideja kako to veselje dijeliti. Cindy je pravi primjer uspješne žene, majke i supruge koja je uspjela bez skandala održati visoki standard u svemu tijekom svih ovih godina – rekla je.

Ova simpatična Pažanka sa zagrebačkom adresom ljubimica je velikih svjetskih dizajnera.

image
Biljana Gaurina/Cropix

Nosila je revije za najpoznatije modne kuće, snimala kampanje za Bobbi Brown, Donnu Karan, Mariellu Burani, Marks & Spencer, John Lewis, American Living, Anthropologie, La Roche Posay, Avon, Yves Rocher, Triumph, Carolinu Herreru. Helena je bila zaštitno lice brenda Clarins, lanca robnih kuća Macy’s te kompanije Old Navy, a u kampanji brenda za kosu TRESemmé pojavila se i na billboardu na njujorškom Times Squareu. Redovito je bila na naslovnicama i pozirala je za editorijale brojnih magazina poput Voguea, Marie Clairea, Harper’s Bazaara, Ellea, Glamoura. Gotovo je nemoguće popisati sve njezine modne angažmane.

- Obožavam svoj posao jer osim što sam obišla čitav svijet, rano sam se naučila disciplini, odgovornosti, samoći i tome da se uz puno rada uvijek može doći do svojih ciljeva. Mnogi realizirani profesionalci će reći da je ključ uspjeha pronaći svoju strast i time se baviti u životu. Ja se osjećam blagoslovljeno jer radim sve što volim i zato mi nije teško ni učestalo putovati, a gotovo ništa na lokacijama ne vidjeti, niti, pak, kreirati do duboko u noć. Jednostavno uživam u svemu čime se bavim – istaknula je Šopar Zadro.

Unatoč besprijekornoj figuri, Helena je velika ljubiteljica gastronomije, a to je posebno izišlo na vidjelo lani kada se zbog lockdowna posvetila kulinarskim kreacijama koje je i objavljivala na svom Instagram profilu.

image
Instagram 

No, za pripremu njezine rođendanske torte ipak se pobrinula mama Duška, također vješta u kuhinji, baš kao i cijela obitelj Šopar koja se već više od šest desetljeća bavi ugostiteljstvom.

Mladen Šopar, Helenin djed, 60-ih je otvorio restoran Sirena, jedan od prvih na otoku Pagu, a tradiciju su nastavili i Helenini roditelji, mama Duška i tata Gorki.

05. svibanj 2024 23:30