StoryEditor
ViralFESTIVAL U VENECIJI

Francuski film o ilegalnom pobačaju pobijedio na Mostri, Penelope Cruz za ulogu samohrane majke proglašena najboljom glumicom

Piše HINA
12. rujna 2021. - 09:34
Audrey DiwanFilippo Monteforte/AFP

Francuska drama "L'événement" o ilegalnom pobačaju šezdesetih godina prošlog stoljeća osvojila je u subotu Zlatnog lava za najbolji film na ovogodišnjem venecijanskom filmskom festivalu.

Film u režiji Audrey Diwan zadobio je gledatelje portretom mlade žene koja očajno želi prekinuti trudnoću kako bi nastavila sa studijem, u vrijeme kada je to značilo mogućnost vrlo stroge kazne zatvora.

image
Audrey Diwan i Anamaria Vartolomei
Filippo Monteforte/AFP

Veliku nagradu žirija dobio je talijanski redatelj Paolo Sorrentino za film for "The Hand of God", vrlo osoban i intiman film o gubitku roditelja kad je imao 17 godina.

Najboljom redateljicom proglašena je Novozelanđanka Jane Campion za "Moć psa".

Najbolja je glumica Penelope Cruz koja je to priznanje dobila za ulogu samohrane majke u filmu Pedra Almodovara "Paralelne majke". Ona je jedna od dviju slobodnih žena koje će roditi u istoj bolnici. 

image
Penelope Cruz
Filippo Monteforte

Najbolji glumac je John Arcilla s Filipina koji je tu nagradu dobio za ostvarenje u filmu "On The Job: The Missing 8".

Proglašenjem dobitnika završilo je nakon 11 dana 78. izdanje Mostre, najstarijeg filmskog festivala na svijetu, a kritičari kažu da je ove godine bilo prilično teško predvidjeti pobjednike.

item - id = 1126659
related id = 0 -> 1128983
related id = 1 -> 1126631
18. listopad 2021 13:58