StoryEditorOCM
Tribina"TRAŽIMO ODGOVORE"

Otvoreno pismo načelniku Juri Brižiću: U odnosu na Preko, zanemarujete ostala mjesta u Općini, ovo su tri primjera iz Ugljana i Čeprljande

Piše Zadarski.hr
7. srpnja 2022. - 20:31

Poštovani načelniče, koristim priliku za postaviti par pitanja za koje smatram da zaslužuju Vaš javni odgovor, ali po mogućnosti bez korištenja „rukavica“ i demagogije u stilu „pričam, ali ne kažem ništa“. Također, lijepo Vas molim, nemojte odgovarati u smislu „nabrajalice“ što ste sve do sada napravili (kako inače imate praksu), pitanja su direktna pa prema tome Vaši odgovori trebaju biti što jednostavniji.

Naime, zanima me čime mjesto Ugljan zaslužuje ovakav „tretman“? Ono isto mjesto koje najvećim dijelom puni proračun Općine. Evo nekoliko na terenu vidljivih primjera za postavljenje ovog pitanja, a krenut ću od samog početka mjesta Ugljan:

- Lani smo na internetu svjedočili pražnjenju sadržaja fekalija pravnih osoba u šumu putem poljskih puteva i putevima Avanture otoka (kojom se u zadnje vrijeme otok promovira) gdje je jasno istaknut znak kako je to područje pod video nadzorom Općine Preko. Shodno tome, obzirom da se pražnjenja opet vrše, ne može se ništa drugo zaključiti nego da Općina Preko ta pražnjenja snima i odobrava što se može zaključiti i iz Vaše lanjske izjave medijima citirano „– Znamo kako se cisterne prazne u blizini mjesta Ugljan, više puta smo zbog toga slali komunalne redare na intervenciju. Vlasnici cisterni nemaju koncesije za taj posao. Koliko znam, prije dvadesetak dana su tamo bili i inspektori, ali nisu nikoga zatekli u pražnjenju cisterni. I ja sam vidio te snimke, traje to duži niz godina – kaže Jure Brižić, općinski načelnik Preka.“

Imate li načelniče osobnu korist pa ovakve radnje ne zaustavljate cijelo vrijeme Vašeg sad drugog mandata?

Možda bi ste drugačije reagirali da se isto događa u Vašem Preku.

- Mjesto Čeprljanda, ulica Brodarica koja vodi prema dva turistička kampa, vikendicama, uvali Ćinta, odmorištu Jama te apartmanima i kućama lokalnog stanovništva, ista je raskopana lani od travnja zbog radova na kanalizacijskoj mreži, ali poznato je kako je asfaltiranje iste unaprijed financirano sredstvima investitora M.S pa se postavlja pitanje iz kojeg razloga radovi nisu završeni odnosno ulica asfaltirana, a koja bez asfalta nije bila nikada do sada od početka 70-ih godina.

Možda bi ste drugačije reagirali da se isto događa u Vašem Preku.

- Centar Ugljana – lani ste dozvoli radove na Domu Kulture u vrijeme kada su isti debelo bili zabranjeni tj. samoj špici turističke sezone. Turisti su napuštali apartmane zbog nesnosne buke, a lokalno stanovništvo trpilo posljedice.

Svjedočili smo tome snimkama na društvenim mrežama kojima su Ugljanci izražavali svoje nezadovoljstvo i nemoć. Pravdali ste se kako radovi trebaju biti gotovi do kraja rujna i da će se tamo slaviti Dan Općine. Pričamo o Danu Općine 2021. godine koji je krajem rujna! Sada je srpanj 2022., a radovi ne da nisu gotovi, nego i ono napravljeno se raspada te koliko su sami izvršeni radovi loše napravljeni svjedoče i iskusni građevinski obrtnici.

To Vam se Načelniče zove „fuš“ ili se štedilo na materijalu da bi ga se iskoristilo na drugoj lokaciji? Zašto je tome tako i kada će Dom biti u funkciji? Mislim da Ugljanci i njihove udruge toliko zaslužuju znati, a još i više imati Dom kulture na korištenje.

Možda bi ste drugačije reagirali da se isto događa u Vašem Preku.

- Cijelo mjesto Ugljan puno je prekopa koji nisu završeni i više od 60 dana, ima ih sigurno desetak i svi su više manje prekopi, koliko se doznaje, općinske firme Otok Ugljan. Načelniče, u mjesecu srpnju smo i debelo smo zagazili u turističku sezonu da bi nam ceste dočekale goste u ovakvom stanju, a takve ceste nisu najprije zaslužili Ugljanci.

Možda bi ste drugačije reagirali da se isto događa u Vašem Preku.

Načelniče, ovo je kap u moru, ali Ugljan nije izolirani slučaj. Očito je kako su ulaganja u mjesto Preko na vrhu Vaših prioriteta čemu svjedočimo svakodnevno. U odnosu na Preko, zanemarujete ostala mjesta u Općini Preko.

U iščekivanju Vašeg javnog odgovora srdačno pozdravljam

Kandidat za načelnika na sljedećim lokalnim izborima Općine Preko

02. svibanj 2024 20:59