StoryEditorOCM
TribinaNIJE NEGO

Dobili smo odgovor iz gradske uprave: evo koliki je ukupni trošak za presađivanju svih stabala u sklopu projekta rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana

Piše Zadarski.hr
28. prosinca 2022. - 21:00

Na naš tekst pod naslovom "Drita Dunatov: Želimo znati je li zaista milijun i 450 tisuća kuna potrošeno na premještanje i održavanje stabala. Grad Zadar: Dostavit ćemo troškovnik" u kojemu se nezavisna gradska vijećnica Drita Dunatov pitala je li zaista na presađivanje stabala u Ulici Franje Tuđmana utrošeno milijun i 450 tisuća kuna, konačno smo dobili odgovor iz gradske uprave i prenosimo ga u cijelosti.

 

Potpuno je netočna informacija da je na premještanje i održavanje stabala iz Tuđmanove ulice utrošeno milijun i 450 tisuća kuna. Temeljem uvida u građevinsku knjigu i privremene građevinske situacije, koje je dostavio izvođač Lavčević d.o.o. za radove premještanja stabala na Ulici dr. Franje Tuđmana, sveukupno je fakturirano 20.920,00 kn bez PDV-a. Navedeno uključuje, izmjeđu ostalog, 5 kostela kod City Gallerie, 12 kostela kod TIZ-ovih zgrada i 12 crnika iz dvorišta IMPACT-a.

Nadalje, uz navedeno, za svoje usluge u preseljenju i presadnji 5 kostela kod City Gallerie i 12 kostela kod TIZ-ovih zgrada, Nasadi d.o.o. su fakturirali ukupno 26.575,44 kn bez PDV-a.

Dakle, ukupni trošak na presađivanju svih stabala u sklopu projekta rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana iznosio je 47.495,44 kn bez PDV-a."

22. svibanj 2024 16:16