StoryEditorOCM
SportTREĆA NL-JUG

Županijski derbi bez pobjednika: Zadar i HV Posedarje podijelili bodove u Biogradu

Piše I.Gjergja
1. listopada 2024. - 21:33

Nogometaši Zadra i HV Posedarje odigrali su županijski derbi, ujedno i derbi kola, na igralištu Primorca u Biogradu, što je zbog poznatih razloga bilo zamjensko domaćinstvo za Zadar.

Utakmica je završila bez pobjednika, rezultatom 1:1, pravedno podijelivši bodove između dviju momčadi. Iako se očekivala bolja igra, 200-tinjak prisutnih navijača nije imalo puno razloga za nezadovoljstvo, jer su obje ekipe prikazale solidnu borbu. Gosti su poveli i dominirali u prvom poluvremenu, ali Zadar je uspio izjednačiti i izbjeći poraz, vraćajući se kući s osvojenim bodom. Cijela utakmica protekla je u fer i korektnoj igri.

Treneri Zoran Erlić (Zadar) i Darko Vukić (HV Posedarje) prokomentirali su susret.

- Imali smo posjed i malo prilika, a to je rezultat dobrog bloka protivnika koji je strpljivo čekao svoju šansu. Nakon što su poveli, uspjeli smo se vratiti zamjenama u posljednjih 20 minuta. Nakon izjednačenja igra je postala rastrgana. Zahvaljujem Primorcu na gostoprimstvu. Koncentrirat ćemo se na treninge i utakmice, jer smo pri vrhu ljestvice i dajemo svoj maksimum, nemam što zamjeriti igračima - kazao je Erlić.

- Osjetila se važnost utakmice, posebno nakon našeg poraza od Vala. Cilj nam je bio ne izgubiti, stoga nismo previše riskirali. Vodili smo i imali penal do 87. minute, pa ostaje žal za izgubljena dva boda. Imamo dobar roster, ljude koji vole nogomet i klub, a u idućim utakmicama očekujemo bodovni iskorak. Želimo biti u vrhu lige - rekao Vukić.

Dva dana ranije, Primorac je pretrpio težak poraz od Neretve rezultatom 6:1.

Stručni stožer bi trebao poduzeti sve da momčad što prije izađe iz ovog stanja.

Poredak na ljestvici:

3. Zadar – 12 bodova

7. HV Posedarje – 9 bodova

13. Primorac – 5 bodova

01. listopad 2024 21:42