StoryEditorOCM
SportSUPERSPORT NOGOMETNI KUP

Zainatila se Slavonija u Posedarju: Vitezovi dali sve od sebe, ali su pobjedu odnijeli gosti iz Požege

Piše I. Gjergja
28. kolovoza 2024. - 22:24

Iako su oblaci sakrili sunce, na igralištu Gordana deme u Posedarju bila je velika vrućina pa je sprano vrijeme dosta utjecalo na igru. Bez obzira na to, obje su ekipe krenule silovito, a poglavito domaćini. U 4.pa u 7. minuti bilježimo dvije lijepe akcije koje su izveli Smokrović i Vukadinović, no opasnosti po Petkovića nije bilo. Ovoj dvojici pridružuje se Ćurjurić koji nije bio precizan. Sve su konce držali posedarski Vitezovi u svojim nogama, no u 15. minuti neočekivano je Zrilić dao loptu natrag, nije ju mogao stići Ouni, a sustigao ju je Janković koji je sve to pratio i pored nemoćnog Matasovića zabio u gol za vodstvo gostiju. Ne predaje se HV pa Vitezovi još jače napadaju, ali golova nema, sve akcije i pokušaji domaćina odbijaju se od čvrstog gostujućeg bedema. Nekoliko je kornera izveo domaći sastav, ali opet gola nema, pa je sa zaostatkom 0:1 završilo prvo poluvrijeme. U otvaranju drugog dijela susreta Čurjurić i Jurjević–Adžić opasno su zaprijetili, dignuvši još na entu „fibru“ na stadionu, no i udarac ovog potonjeg Petković brani. Nakon toga javljaju se gosti te kontrama ugrožavaju gol domaćina, ali bez zgoditaka. Tko zna po koji put Pranjić ordinira denim bokom, ugledao je dobro postavljenog Vukadinovića u kaznenom prostoru i idealno ga uposlio, a ovaj glavom zabio za poravnanje u 73. minuti te tako trasirao put nade za uspjeh. Zgoditak je pozdravila domaća publika: „Ante viteže bilo bi nam lako da te ne volimo“. Sve su pokušavali domaćini, no nisu uspjeli postići zgoditak za pobjedu koga su, ipak, dali gosti. Naime igrala se 87 minuta i svi su očekivali produžetke, no dobar su napad izveli gosti. Idealno je Dupor ubacio loptu za Matoša koji je škaricama zabio za 1:2. U kaznenom prostoru domaćina kod gola stvorila se „crna rupa“, nigdje i nikog od domaćih igrača nije bilo, što je Matoš znalački iskoristio. U sudačkoj nadoknadi od pet minuta domaćini su kidisali, ali gola nema. Na kraju su oba sastava pozdravljena aplauzom objektivne publike u Posedarju, a igrači Slavonije su na centru zapjevali onu poznatu „Inati se Slavonijo". 

 

HV POSEDARJE – SLAVONIJA 1:2

POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja 300. Sudac: Karlo Marić (Split) 6. Pomoćnici: Krajina i Barić.

Strijelci: 0:1 Janković (15), 1:1 Vukadinović (73), 1:2 Matoš (87).

Najbolji igrač: Tvrtko Janković (Slavonija).

Crveni karton: Lovro Matoš (Slavonija) u 87. (drugi žuti).

HV POSEDARJE: Matasović 6,5, Ivandić 6,5, Zdrilić 6, Vukadinović 7, Čurjurić 6,5, Ouni 6 (od 46. Knežević-), Smokrović 6 (od 70. Juričević-), Kevrić 6, Pranić 7, Jurjević 6,5, Jurjević-Adžić 6 (od 60. Jelinić-). Trener: Darko Vukić 6,5.

SLAVNIJA: Petković 6,5, Milobara 6 (od 56. Dupor-), Nović 6,5, Plešić 6 (od 80. Matoš-), Jagodić 6,5, Marčetić 6,5, Antunović 6,5, Martinović 6,5, Peharda 6,5, Janković 7 (od 70. Šubara-), Božić 6,5. Trener: Ivo Babić 6,5.

20. rujan 2024 01:21