StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 23. KOLO

Zadar uzeo bod, a Primorac tri! Vitezove od potopa spasio dvostruki strijelac Josip Jurjević!

Piše Ivica GJERGJA
10. travnja 2023. - 12:56

U ovom kolu tri županijska trećeligaša osvojila su ukupno pet bodova. Zadar i HV Posedarje su na svojim terenima „uzeli“ samo po bod, dok je Primorac predvođen trenerom (inače Sinjaninom) Mirkom Labrovićem pokupio sva tri boda od Junaka. Puno ili malo bodova? Pa rekli bi malo...

U prvom redu mislimo na Zadar koji se bori za prvom mjesto, a porazom je dobro zaostao, čak 12 bodova što će biti jako teško nadoknaditi jer je Zagora pobijedila Uraniju 3:0 /Zagora ima 56, a Zadar 44). "Kad ne ide, ne ide" mogli bi reći za sraz Zadra i Sloge iz Mravinaca odigran na Stanovima (1:1), Zadru je trebala pobjeda. Počelo je dobro, Čurjurić je u drugoj minuti presjekao jednu loptu i dao je Zakariću koji je proslijedio Bubalu, ali ovaj ne pronalazi cilj. Nakon uspavanke, kazneni udarac za Zadar u 34. minuti kojeg nije iskoristio Karlo Torbarina. Prigode su još imali Čurjurić, Zakarić i Djevaljuku. Gosti iz kontre u 38. minuti su poveli zgoditkom Peze. Poravnao je kapetan Jerbić nakon kornera Zakarića na 1:1. Zadar je mogao ostati bez boda da pred sam kraj Muić nije dobro uklizao i izbio loptu.

– Znali smo da je Sloga tvrda momčad, ali smo u prvom dijelu imali dovoljno prilika da povedemo. Zabili su nam iz jedine akcije u tom periodu igre, a uhvatili su nas visoko i prodali kontru iz koje su poveli. Bila je to kazna za naše promašaje. U drugom smo poluvremenu dominirali u potpunosti, imali još više prilika, ali smo se očito zamjerili lopti. Nikako neće u lopta u gol. Nakon izjednačenja pojačali smo tempo, imali dovoljan broj dobrih situacija da potpuno preokrenemo utakmicu, ali nije išlo. Nismo zadovoljni ovim bodom. Što mogu reći nego da ćemo igrati do kraja, ništa nam drugo ne preostaje. Razlika je velika, bit će teško, kazao je kapetan Zadra, Jure Jerbić.

Vitezovi su u Posedarju poravnali rezultat u sudačkoj nadoknadi i tako uzeli bod, nisu poraženi, iako je Zmaj (M) vodio tijekom susreta i 0:2. Strijelac oba zgoditka za „Viteza“ bio je Josip Jurjević, koji je bio „vitez“ domaćina i utakmice – najbolji pojedinac, koji se ne predaje nikad, a tako je igrao i u ovom srazu. Zmaj (M) je došao u vodstvo u 23. minuti nakon što je Šalinović pronašao Katića ovaj zabija za 0:1 (23. minuta). Za goste Gojak postiže u 61. minuti povisuje na 0:2, da bi Jurjević smanjio u 80. minuti i na kraju donio bod u 90+4 drugim svojim zgoditkom. Zgoditkom Jurjevića pred kraj Zmaj je ostao bez sva tri boda.

- Dobro smo prošli, imali su oni, ali i mi prigodu pobijediti, no na kraju svakom po bod možda je i pravično, kazao je na izlazu sa igralištu u Posedarju jedan domaći navijač.

Primorci su se iz Sinja u srazu s Junakom vratili doma punog plijena. Uzeli su sva tri boda i tako zadovoljili svoje vjerne pristaše. Što se tiče samog tijeka susreta Primorac je zaprijetio u šestoj minuti Skybinskyi je pucao s desetak metara, ali Cvrlje je otklonio opasnost. Nakon toga domaćini imaju dva pokušaja, no neprecizni su. Primorac je poveo u 25. minuti Skybinskyi je ušao s desne strane i pogodio vratnicu od koje se lopta odbila paralelno s gol crtom na drugu stranu gdje je spreman bio Okochukwu i to je vodstvo. U drugom dijelu Junak „stišće“ gosti imaju dobru obranu, te iz kontre Pavlović zabija za 0:2. Samo je Plavša do kraja uspio smanjiti na 1:2.

- Bili smo na razini igre koju trebamo gajiti na svakoj utakmici. Uspjeli smo povesti 0:2, nismo igrali nerezonski dapače znali smo stati u dobar obrambeni gard, ali i u napadu biti opasni. To nam se isplatilo sa nova tri boda smo ojačali naš bodovni saldo idemo prema vrhu ljestvice, kazao nam je igrač Primorca, Roko Nakić.

Podsjetimo:

Zadar je drugi na ljestvici s 44 boda,

Primorac četvrti s 38,

HV Posedarje peti s 36 bodova.

 

29. lipanj 2024 04:16