StoryEditorOCM
SportFOTO

Zadar uspio prelomiti utakmicu kad je trebalo i spasiti se od mogućeg „propadanja” na domaćem parketu u ogledu s Vrijednosnicama Osijek

Piše Dražen Žura
19. listopada 2021. - 21:14
Zadar, 191021. Dvorana Kresimira Cosica. KK Zadar - KK Vrijednosnice Osijek, kosarkaska utakmica 6. kola HT Premijer lige. Na fotografiji: Aleksandar Bursac.Jure Miskovic/Cropix

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 187. Suci: T. Hordov (Zadar), Mirčeta (Šibenik) i Bajramović (Dubrovnik)

ZADAR – VRIJEDNOSNICE OSIJEK 86:78 (21:23, 15:19, 25:17, 25:19)

ZADAR: Carter (13), Paponja (2), Jordano (9), Brala (4), Vuković (12), Bursać (7), Junaković (15), Buljan (12), Drežnjak (2), Mavra, Luković (10)

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Anyiarbany, Lisica (11), Filipović, Grušanović (8), Tomljenović, Tokić, Porobić (11), Kuany (4), Bošnjak (9), Topolović (22), Jurić.

Zadar je uspio prelomiti utakmicu baš kad je trebalo i spasiti se od mogućeg „ propadanja” na domaćem parketu u ogledu s Vrijednosnicama Osijek. Veliku ulogu u novim bodovima u HT Premijer ligi imali su Martin Junaković i Tomislav Mihael Buljan mladi i daroviti igrač kojeg se može koristiti. Što se tiče imena novog trenera Petar Mijović još nije potvrđen službeno, ali hoće!

Inače, Zadar je otvaranje imao u zadovoljavajućim okvirima, međutim, nisu dugo trajali, jer ih je ispod obruča lakoćom „bušio” Đorđe Topolović. Istina, kratko mu je parirao Uroš Luković, ali je po uhodanom scenariju ubrzo tražio odlazak na klupu. Poslije toga nije ni ulazio u igru, ali je zato Osječanima polazilo sve za rukom, Nakon Topolovićeve trice, društvo su mu činili, dva puta Marko Bošnjak, jednom Šime Loure Lisica!

Zadrani su izgledali kao boksač na konopcima! A tek kad je svoju rolu preuzeo Makoi Anyiarbany, onda nisu znali gdje im je glava? Uglavnom „u balunu”! Čak ni prethodna tri poena Antonia Jordana, kasnije i Aleksandra Bursaća nisu popravili krvnu sliku zadarske momčadi. Vukli su se po parketu kao umirovljenici! Onda plus šest Osječana uz šut za tri na 75 posto na poluvremenu, samo su logičan slijed zadarske apatije!

Treća? Iste muke, gosti su otišli i do devet viška, mrežicu je rešetao Vito Porobić u, seriji je ubacio 11 poena, počeo je tricom! Zadar? Vukli, vukli, najprije Luković pa društvo i na isteku 30. minute Tomislav Mihael Buljan pogodio je za tri poena i nakon dugo vremena donio Zadru prednost 60:59, potvrdio se isti igrač i zakucavanjem odmah na ulasku u zadnju dionicu. Bravo mali, čulo se s tribina, jer je uz sve iskazao požrtvovnost. Jordano i Carter su tricama uspjeli Zadrane odvesti do 70:63.

Na kratke prijetnje gostiju odgovarali su Junaković i Vuković i tako su Zadar držali nešto dalje od Osječana, međutim, Porobić je s tri poena, onda i Lisica na isti način opet kod domaćina navukli strepnju za konačni ishod 81:78 , nepunih minutu i po do kraja! Junaković je pak laganim prolazom kroz suparničku obranu smanjio napetost, osobito kad je od dva slobodna pogodio jedno. Priču je zaključio Buljan!

Uoči utakmice minutom šutnje odana je počast Đorđu Zdriliću dugogodišnjem bivšem igraču i treneru šampionskog Zadra!

25. travanj 2024 02:17