StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Zadar teško do pobjede protiv Škrljeva u Jazinama, Griffin umalo kreirao senzaciju...

Piše Ivica GJERGJA
14. listopada 2022. - 21:02

ZADAR - DEPOLINK ŠKRLJEVO 81:76 (20:25, 25:15, 17:16,19:20) 

ZADAR - Dvorana Jazine

Gledatelja 500

Suci: Alfred Jovović, Goran Rogić i Žarko Kovačević

ZADAR: Davis 7, Jordano 10, Klarica, Sikirić, Žganec 6, Čampara 8, Matulina, Lakić 14, Drežnjak 6, Božić 17, Ramljak 9, Šantelj 4 

DEPOLINK ŠKRLJEVO: Bešić, Jelić 17, Cbukwelu 16, Bart, Rajčić 7, Antunović, Griffin 17, Smojever, Rajković, Butorac 3, Čošić 3, Svoboda 8

 

Jedina želja Zadra u ovom dvoboju bila je vratiti se na pobjednički kolosjek nakon poraza od Cibone. Opasnost utakmice protiv Škrljeva ležala je u tom što su protiv Splita odigrali dobru utakmicu.

Domaćini se na otvaranju susreta nisu baš iskazali. Umjesto da uzmu stvar u svoje ruke, dopustili su gostima da uhvate loptu u podbacivanju i zabiju prve koševe te povedu. Očigledno je da su gosti borbena potentna ekipa koja je dobro složena. Ton njihovoj igri zadao je Jelić koji je znao što radi. Vodio je igru, izvrsno probijao prvu liniju ali i zabijao. Sredinom prve četvrtine nadmetali su se on i Luka Božić. Četvrtina je pripala gostima uz odličnog Jelića, praćenog dobro raspoloženim Griffinom, Butorcem i Cbukweluom.

Zadar je nabrijan ušao u drugu četvrtinu, a kapetan Ramljak je bio poveznica koja je razbudila domaće. On i Lakić, koji je postigao šest koševa u nizu, bili su dobar tandem, vodili igru i pogađali. Čvrsti gosti su pokušavali, ali ovu su četvrtinu izgubili pa Zadar odlazi na poluvrijeme s rezultatom 45:40.

Teška se borba vodila za svaki koš i u trećoj četvrtini, pa Griffin i Jelić dovode Škrljevo u vodstvo 45:47, dok Zadar više od 5 minuta treće četvrtine nije dao ni koša. Nakon toga Zadrani se konačno bude, pa koševima Ramljaka, Čampare i Žganeca Zadar opet prelazi u vodstvo i u posljednju četvrtinu ulazi sa šest koševa prednosti.

Domaći poprilično nonšalantno ulaze i u posljednju dionicu susreta, gosti "stišću" i preko probuđenih Griffina i Rajčića smanjuju rezultat na samo tri koša zaostatka. Božić na asistenciju Žganeca pogađa dvicu za pet razlike (68:63), a u ovim minutama nadmetaju se Božić i Griffin, koji drži goste u igri. Griffinu se priključio i Jelić pa Škrljevo izjednačava na 72:72 svega 4 minute prije kraja susreta.

Zadar ima Jordana koji s pet koševa diže rezultat na 77:72 dvije minute do kraja, ali Škrljevo ima Griffina koji smanjuje na tri razlike. Griffin je zakuhao sve i umalo doveo do produžetka jer je pogodio oba slobodna bacanja koja su dovela goste na samo koš razlike 20 sekundi do kraja. Tada trener Jusup zove minutu odmora, u nastavku igre na Božiću je prekršaj koji s linije slobodnih bacanja pretvara u 79:76 13 sekundi prije kraja susreta. Klupa gostiju zove minutu odmora, ali im zadnji napad Jelića ne uspijeva pa Drežnjak s dva pogođena slobodna bacanja postiže konačnih 81:76 za Zadar.. Treba na kraju istaknuti i navijačku skupinu Tornado koja je nosila svoje tijekom cijelog susreta.

 

02. svibanj 2024 13:25