StoryEditorOCM
SportTEŠKO GLEDLJIVO

Zadar stigao do prve ovosezonske pobjede u ABA ligi, na Višnjiku slavili nad Mornarom

Piše Dražen Žura
13. listopada 2023. - 20:09

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić"

Gledatelja: 1300

Zadar – Mornar - Barsko zlato 92:57 (14:6, 22:14, 24:15, 32:22)

Suci: Sašo Petek (Slovenija), Denis Hadžić (Pula) i Tomislav Stapić (Bosna i Hercegovina)

ZADAR: Vujačić, Žganec (6), Mazalin (8), Njegovan, Lakić (4), Mekić (9), Jambrović (9), Drežnjak (21), Grbić, Božić (28), Ramljak (7)

MORNAR: Johnson, Starovlah (3), Kovačević (2), Mawien (10), Miković (2), Waller (11), Gavrilović (4), Jovanović (3), Vranješ (12), Peković, Murray (7), Radetić

Zadar je stigao do svoje prve ovosezonske pobjede u AdmiralBET ABA ligi, međutim, dojam kojeg su ostavili iza sebe, unatoč velikoj koš razlici, nije nešto čime bilo tko od onih koji prate i poznaju košarku može biti zadovoljan. Ali, pišu se bodovi, sve drugo ide u zaborav, dok pozornost privlači činjenica o jako slaboj posjeti, očito su na to utjecala dva iznimno teška poraza Zadra u Podgorici! Nije bilo vjere, međutim, mudri ljudi znaju kazati "biće bolje"!

Nedvojbeno, više nego o bilo čemu, osobito će se pričati, a red je onda i napisati kako je sve skupa bilo teško gledljivo - čak i za najbližu rodbinu i prijatelje igrača Zadra. Ali i za sve u dvorani, vjerujem i one pokraj TV ekrana. O tomu kako je izgledalo tih deset minuta najbolje svjedoči statistika makar se o njoj govori kao o skupu "netočnih podataka"! U rubrici vjerovali ili ne, u pet minuta i koju sekundu više igre, na semaforu je pisalo 4:0! Dobro ste pročitali... Na zadarskoj strani šut za dva bio je 2-2 dok su promašili svih šest trica, kasnije još tri! Mornar? Oni su podjednako podijelili šut, četiri promašaja za dva i tri poena! Sjedi, jedan... Onda je na klupi gostiju nastalo veliko slavlje, jer je dvije minute i dvadeset dvije sekunde do isteka mizerne, da ne kažemo jadne o otužne dionice, Marko Kovačević upisao prve poene za Mornar. Za njih, pravo "barsko zlato" u tom trenutku.

Novih deset minuta naoko je djelovalo nešto življe, jer je kapetan Marko Ramljak, koji je zaključio prvu četvrtinu, otvorio i drugu, onda mu se priključio i Luka Božić. Imali su i Zadrani svoju feštu

jer je upravo prošlosezonski MVP ABA liga ubacio „tricu” iz jedanaestog pokušaja njegove momčadi. Sjedni, minus dva s točkom, rekli bi nešto blaži profesori! Mornar? I dalje su izgledali kao da je njihov vozač autobusa bio dobrodušan, pa je svakomu tko je podigao palac, stao i pronašao mjesto na putu do Zadra! I onda jedan od najstarijih u momčadi gostiju, ujedno i kapetan, Nemanja Vranješ iza svoga imena stavio dvije „trice” iz devet Mornarovih pokušaja, pa su tako na poluvrijeme otišli u jednom segmentu bolje nego domaćin koji je imao 1-15 šut za tri poena! Stranci koje je angažirao Mornar izgledali su kao da su ih pokupili na plaži kao preostale kupače u Baru i okolici. Usput su zaboravili, u Zadru ponuditi obranu i napad!

Sve što se događalo kroz drugo poluvrijeme također se teško može svrstati pod ozbiljnu košarku, istina, dogodilo se nekoliko bljeskova koji su mogli zadovoljiti. I zavrijediti pljesak, jer se na šutu za tri poena raspucao Dario Drežnjak...

Spomenimo i to, svoj performans imao je i trener Mornara, Mihailo Pavićević koji je šetao, galamio na igrače i mlatarao rukama u prostoru koji je predviđen za igru. Razumljivo, pala je tehnička!

 

03. svibanj 2024 18:59