StoryEditorOCM
SportXXL FOTO: ABA LIGA

Zadar na Višnjiku stigao do pete pobjede! FMP je nestao u četverokutu - Jordano, Drežnjak, Ramljak i Žganec!

Piše Dražen Žura
2. prosinca 2022. - 21:20
Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica 9. kola regionalne kosarkaske ABA Lige izmedju KK Zadar i KK FMP. Na fotografiji: Luka Bozic (29)Luka Gerlanc/Cropix

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 1614.

Suci: Igor Dragojević i Radoš Savović (Crna Gora), Dragan Porobić (Bosna i Hercegovina).

ZADAR – FMP MERIDIJAN 103:97 (20:20, 27:33, 28:14, 28:30)

ZADAR: Davis (8), Jordano (24), Klarica, Sikirić, Žganec (12), Čampara (2), Matulina, Lakić, Drežnjak (27), Božić (16), Ramljak (11), Šantelj (3).

FMP MERIDIJAN: Frazier (23), Beech (18), Pavićević, Stepanović (8), Nerandžić (6), Šaranović (3), Simović (4), Izundu (7), Janković (10), Jenkins (6), Vujičić, Valinskas (12).

Zadar je uzeo veliku pobjedu, svoju petu, dok je FM Merdijan morao priznati drugi poraz u sezoni AdmiralBET ABA lige. Istina, opet je završnicu obilježila nervoza zadarske momčadi, ali su za razliku o nedavnog gubitka bodova u šokantnom dvoboju protiv Budućnosti ovoga puta ipak iskazali mir kad je bilo najpotrebnije. Scenarij se tako nije ponovio... FMP je nestao u četverokutu kojeg su sačinili Jordano, Drežnjak, Ramljak i Žganec!

image

Publika

Luka Gerlanc/Cropix

Nije se Zadar mogao bolje zaputiti u utakmicu, čak četiri trice (Žganec, Jordano 2 i Drežnjak) poništile su sve što je FMP učinio pod obručem jer su imali veliku prednost u centimetrima. Prvu zadarsku dvicu vidjelo se tek u 6. minuti, pogodio je Jordano, dok je prethodno sve što je mogao promašiti promašio Božić. Jednostavno, to nisu bile njegove minute. Odgovor Zadru ponudio je Beech, a Fraizer je s tri poena zaključio četvrtinu.

Jedanko učinkovito Jordano je zakoračio u drugu dionicu, njegove dvije trice dušu su dale za minute koje su slijedile, jer je FMP nastavio dominirati pod obruče, bilo je zakucavanja kao u priči. Svejedno, kad je tri poena upisao Šantelj, a Jordona riješio sva tri slobodna bacanja, zadarska se momčad odvojila na 34:26.

image

Juan Davis
 

Luka Gerlanc/Cropix

Ali, kako su brzo otišli na plus gotovo istom brzinom počeli su gubiti lopte, doslovce, sve ih je ukrao Stepanović i otrčao do laganih šest poena. Nastavio je Božić umarati sebe i publiku, nije ga slušala lopta, onda je Valinskas otvorio seriju koju je nakratko prekinuo s dva poena Božić, potom je Jenkis pogodio jednu tricu, Valinskas tri.

Sva sreća po Zadrane da je Jordano ostao precizan s dvije trice (u dvije četvrtine 20 poena bez promašaja op.p.) i prekinuo je FMP–ovih 11:0, a Izundu je svojim ubačajem označio kraj poluvremena (47:53).

Zadrovih pak 12:2 u začetku treće četvrtine donijelo im je četiri koša viška (59:55) koje su nastavili podizati sve do 75:67 prije ulaska u zadnju dionicu. Više nego zavidna prednost!

image

Antonio Jordano (5)
 

Luka Gerlanc/Cropix

Nastavio je Zadar istom silinom rušiti FMP, pa je u 33. minuti došao do najveće prednosti 82:69, puno toga napravio je Žganec! Ali, FMP nije spustio ruke, naprotiv Frazier se razigrao skroz i doveo svoju momčad do 84:81, međutim, Ramljak je uzvratio s tri poena u trenucima kad se činilo kako je rezultatski priključak na vidiku. K tomu Drežnjak se izborio za dva plus jedan (90:81) i mirniji put u preostalih tri minute i 31 sekundu!

I Drežnjakova trica pa dvica, onda još tri poena Žganeca za još mirnijih 98:87, jer je vrijeme klizilo prema kraju...

Zadar se ipak pobrinuo da se zadnja minuta igra s puno strepnje jer su gosti došli do 101:97, a nešto više od pola minute do isteka četrdesete minute.

image

Nenad Stefanovic

Luka Gerlanc/Cropix
24. travanj 2024 02:31