StoryEditorOCM
SportADMIRALBET ABA LIGA

Zadar na teškom gostovanju u Podgorici: "Moramo biti strpljivi i zadržati mirnoću do kraja"

Piše Zadarski.hr/KK zadar
6. listopada 2024. - 11:27

U 3. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaše Zadra sutra (ponedjeljak) očekuje gostovanje u Podgorici kod SC Derbyja. Momčad Danijela Jusupa u prvom je kolu bila uvjerljiva na gostovanju protiv Cibone, u drugom je u neizvjesnoj završnici nakon produžetka izgubila od Igokee m:tel te bi joj novi bodovi donijeli mirnoću pred izuzetno težak raspored u sljedeća tri kola. Na Višnjik će redom dolaziti tri najbolje momčadi lige prošlih godina: Budućnost VOLI, Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda Meridianbet.

– Vidjeli smo utakmicu SC Derbyja s Cibonom, stvari koje su dobro radili i koje su bile lošije.  U prvom kolu su pobijedili Spartak i bili su dosta dobri, pogotovo u završnici, dok protiv Cibone nismo vidjeli njihovu pravu sliku. Imaju dobar mlad tim, dosta ovise o playmakeru Nealu, ali tu su i Drobnjak, Bogavac koji traži afirmaciju, Nikolić... Jedan spoj mladosti i iskustva koji daje kvalitetu. Na domaćem terenu se osjećaju komforno, imaju više samopouzdanja i moramo biti pametni kako odigrati protiv njih. Početak je sezone i još se uigravamo, ali dobro smo trenirali i mislim da će u Podgorici biti zanimljivo, kaže uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

image

Danijel Jusup

Zvonko Pavic/Cropix

Zadar je dosta rano počeo s pripremama, ali zbog različitih okolnosti do sada nije mogao iskazati puni potencijal. Mate Kalajžić se nakon izvrsnih igara u pripremnom razdoblju ozlijedio, a iskusni Vladimir Mihailović stigao nekoliko dana prije početka sezone. Ipak, već u prvih nekoliko utakmica pokazuje se kao veliko pojačanje i zasigurno će momčad s njime rasti u sljedećem razdoblju.

– To su objektivne poteškoće, ali što je tu je. Vjerujem da će Vlado biti iz utakmice u utakmice bolji, hvatati formu, a nedostaje nam Matina energija, agresivnost. I drugi su s problemima, moramo se nositi s njima, zadržati razboritost i mirnoću, dodao je Jusup.

Novinari su pohvalili igre zadarskog mladića Krševana Klarice, koji ove sezone pokazuje puni potencijal.

– Kod Klarice se vidi napredak, dvije godine je marljivo radio, dobivao je šanse i lani, a ove godine će zasigurno i više. Ove godine očekujem jednu, ili barem pola stepenice više. Proces stvaranja dobrog abaligaškog igrača ne traje mjesec ili dva. Nadam se da će mu se marljivost vratiti, rekao je zadarski trener.

image

Lovro Mazalin

Zvonko Pavic/Cropix

Zadarski navijači u Podgorici puno očekuju i od jednog od glavnih aduta ove momčadi Lovre Mazalina.

– Očekuje nas izazovno gostovanje u Podgorici, nakon čega nam dolaze tri zahtjevne utakmice na domaćem terenu. Raspored nije baš sjajan, ali nemamo neki veliki imperativ. Moramo zadržati mirnoću, pokušati dati svoj maksimum i ići od utakmice do utakmice, kaže Mazalin.

Utakmica se igra u ponedjeljak u Sportskom centru Morača s početkom u 19 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 2.

06. listopad 2024 11:28