StoryEditorOCM
SportRASPLET ABA LIGE:

Zadar mora ostvariti dvije pobjede da ne ispadne iz ABA lige; Stefan "Stipe" Fundić: Igrat ćemo iznad granica svojih mogućnosti!

Piše DRAŽEN ŽURA
1. ožujka 2020. - 17:59

Subotnju noć košarkaši Zadra će pamtiti po iznimno značajnoj pobjedi protiv FMP- a, međutim, već sutradan u nedjelju prije četrnaest sati, nestalo je tog slatog okusa! Mega Bemax uzela pobjedu Igokei i tako ostala korak ispred Zadrana, koji u preostale dvije utakmice s Koper Primorskom na Višnjiku, potom u zadnjem kolu kao gosti Crvene zvezde moraju ostvariti obje pobjede!

Čak i u takvom raspletu, dođu li Krka, Cibona i Mega Bemax  do  samo jednog trijumfa, Zadar će kao posljednji na ljestvici  morati napustiti ABA ligu. Problem im predstavlja činjenica da u međusobnom omjeru sa spoemnutim klubovima imaju negativan skor, kako god okreneš...

-Istina, odavno smo svjesni da ne ovisimo o sebi nego drugima i kako smo se samo doveli u ovakvu situaciju u kojoj moramo čekati rasplet rezultata ostalih klubova. Ali, sportski duh nas nije napustio, mi ćemo do kraja igrati iznad granica svojih mogućnosti, pa ćemo znati da je svatko od nas dao najviše i  onda kako ispadne – veli Stefan Fundić, igrač koji je FMP- u zabio 27 poena i ugrabio pet skokova. Ono što ga je od dolaska u Zadar učinilo posebnim jest njegova neviđena borbenost. Za Stipu, kako ga od milja zove zadarska publika, jednostavno nema izgubljene lopte. Još da je kroz sezonu imao više minuta na svojem "kontu", zasigurno bismo s njim razgovarali u vedrijem tonu, odnosno, manje bi se spominjao ponor nad ABA ligom.

- Uvijek na isti način, ulazim u svaku utakmicu, nebitno o kojem je natjecanju riječ, bila to ABA liga ili HT Premijer liga , meni je svejedno jer znam da stalno težim najboljoj izvedbi. I stalno sam svjestan kako moja igra može otići u oba smjera, odnosno, nekad bolje, drugi put slabije. Konkretno, protiv FMP-a mi je gotovo pa sve išlo od ruke ( šut 13-17 op.p.) i nije mi to prvi put ove sezone. Međutim, za pobjedu, ne samo ovu protiv FMP-a bilo ključno je  što bolje odigrali momčadski – razmišlja Fundić , koji svoju borbenost i srčnost n svakoj utkmici iskazuje proklizavanjem u reklamne panoe. Takvim pristupom je "kupio" zadarsku publiku.....

- Borbenost je nešto čime se ponosim, zapravo, na tome gradim svoju košarkašku karijeru  i osobito mi je drago što je publika to prepoznala. Nekako smo se sjedinili, jer i oni i ja stalno želimo pobjedu do koje se nikad ne dolazi bez da u dvoboj ne uneseš cijelog sebe. Od prvog dana otkako sam stigao u Zadar svakoj  pristupam na isti način – zbori Fundić, koji je na upit hoće li u slučaju da Zadar bude morao napustiti ABA ligu, svejedno ostati u zadarskom dresu, odgovorio posve sportski, ujedno i diplomatski....

- O tome je još daleko razmišljati , skroz sam posvećen sadašnjem trenutku i obvezama koje stoje pred nama svima. Ono što bih najviše volio jest to da izborimo ostanak u ABA ligi , međutim, sport poznaje i druge opcije. Uglavnom , tek ću na ljeto razmišljati, što i kako dalje. Zadar mi se dopao na sve moguće načine, publika poznaje košarku i to me čini veselim, slušao sam priče o tome, igrao i protiv Zadra  u Krešinoj dvorani, ali dok ne osjetiš onaj huk s tribina kao u prigodi osvajanja Kupa, ne možeš znati kako je to divan osjećaj – iskreno će Fundić, koji uz košarku "gura" obrazovanje, student je na fakultetu Ekonomije turizma..

-Jest, baš "guram", ali nešto sporije  otkako sam počeo igrati u ABA ligi, međutim, neću zapustiti studiranje, iako mi je košarka prvo o čemu razmišljam, ona me ispunjava  – zaključio je Fundić.

U posljednja dva kola, najugroženije momčadi, Zadar, Mega Bemax, Cibona i Krka imaju sljedeće suparnike, uz puno matematičkih kombinacija:

ZADAR – Koper Primorska

CRVENA ZVEZDA – Zadar

PARTIZAN  – Mega Bemax

MEGA BEMAX – Mornar

MORNAR – Krka

KRKA – Cedevita Olimpija

IGOKEA  - Cibona

CIBONA - Partizan

24. travanj 2024 20:12