StoryEditorOCM
SportPREMA NAPUTCIMA

Vaterpolski reprezentativac ‘srušio‘ internet urnebesnim videom: pogledajte kako trenira i koju je poruku poslao veslačkom olimpijcu

Piše DEan Bauer/SN
28. ožujka 2020. - 18:41

Ovih dana mi novinari nemamo problema da nekog nećemo dobiti, da nam se ne javlja, da je nedostupan. Bio ministar, maser, sportaš, trener, direktor... Svi su doma, mobitel pri ruci. Jedino što nam se vaterpolski reprezentativac Ivan Buljubašić javio zadihan, pišu Sportske novosti

- A vježbam, što ću drugo! Po naputcima Pere Kuterovca. Nije mi niti trebao ništa poslati. Imam zapamćenih i zapisanih osam godina njegova “maltretiranja”, dakle vježbi ne manjka."

U redu, ali koja je sad opcija? Ona s vježbanjem, plivanjem u lavoru na Facebooku je hit, viđen već, što je sad...

- Sad ne snimamo ništa, nego trčimo po skalama u kući.

U redu, to onda pojašnjava zadihanost.

- Marina (supruga, op. a.), otac i ja. Samo što mi je otac “nabio” ritam, a moram držati odstojanje. Ajd’ biži od mene... Ocu govorim, ne vama.

I to smo shvatili. Genijalac pod kapicom. Makaranin Ivan Buljubašić, koji je vaterpolo igrao za Galeb MR, splitski Jadran, pa Mladost i Primorje EB, sada je pod ugovorom s Olympiacosom. Branič Barakuda s olimpijskim zlatom (2012.), svjetskim (2017.), europskim (2010.). Vaterpolist kojeg još uvijek držimo za reprezentativnog kandidata, barem na širem popisu. Nego, vratimo se mi videouratku...

- Vratili smo se u Makarsku, sad više niti ne znam kada. Malo mi se pojam o vremenu poremetio. Dok se moglo, išli bismo Marina i ja na plažu, pa trčali po Biokovu, a sada smo već danima doma. I ništa, prekjučer ujutro ustanemo i mislimo što bismo danas mogli napraviti. Tako je brzo došla ta ideja s dječjim gumenim bazenčićem od naše male, petogodišnje Noe.

Ostalo je povijest... Pompozni ulazak u sobu u ogrtaču reprezentacije, “pozdrav publici”, kapica i... “skok u vodu”. Možda je bila malo hladna u početku, ali mani ga. Prvo rasplivavanje, pa lopta, fintiranje suparnika. Primijetili smo odlično “izbjegavanje” bloka. Jako dobro! Što ti je iskustvo! Jedino, nedostajalo je suigrača. Imao je, istina, Buljo jedno dodavanje. S kartonskim... Buljubašićem! Ostavština iz nedavne TV reklame za jednog proizvođača sladoleda ili trgovački lanac, tako nekako.

- Ma, sjetio sam se da ima i kartonski Anđelo Šetka, ali to je prije nekog vremena njegova majka uzela. Tako sam ostao sam. Falio mi je Šetka, ha-ha...

Jedno ipak ni u kojem slučaju ne bi bilo korektno izostaviti. U videouratku je Ivan Buljubašić svoje urođene umjetničke kvalitete preslikao kroz naslovnu ulogu na dojmljiv način i tu nitko nema što zamjeriti, ali... Vraga bi išta od toga ugledalo svjetlo dana i bilo u toj mjeri gledljivo, kvalitetno i atraktivno da nije bilo vrsne režije, kamere, kadrova i montaže gospođe Buljubašić ili Marine, rođene Parlov. Samo još jedna potvrda da iza svakog uspješnog muškarca mora stajati žena. Pa makar ga tjerala i u dječji bazen nasred sobe. Za što, doduše, baš nismo jako sigurni da ga je trebalo dugo nagovarati.

U konačnici, držimo da je scenarij ipak zajednički, Marina & Ivan. S efektnom porukom na kraju u šaljivom tonu. U “bazen” umjesto lopte uskače dječja, Noina igračka, žuta patkica kojoj Buljo tepa: “Ostani doma.” Spoj zanimljivog, smiješnog, a opet s porukom. Tako to rade sportske face, olimpijski pobjednici i svjetski prvaci.

No, Ivan Buljubašić time je u biti, lako moguće, samo počeo seriju. Ne svoju, nego hrvatsku sportsku seriju. Buljubašićeva je epizoda prva, sada je vrijeme za druge, s tim da je prvog sljedećeg odredio sam Ivan Buljubašić.

- Izazivam Damira Martina! Evo, baš bih volio vidjeti kako Damir vježba. Ajde da te vidim kako veslaš u stanu! - s usklikom je iz Makarske olimpijca Martina pozvao Ivan Buljubašić.

20. travanj 2024 03:10