StoryEditorOCM
SportPET KILOMETARA

Ukrajinac Maksim Klys i Zadranka Bernarda Petešić pobjednici maratona u Rtini Miletićima

Piše Ivica Gjergja
29. lipnja 2024. - 19:34

U izvrsnoj organizaciji Općine i Turističke zajednice Ražanac, u Rtini Miletićima održan je maraton dug pet kilometara. Plivalo se pravocrtno ili sto bi se reklo u štap, u polju od šest bova, od kojih su dvije bile okretne. Od samog početka poveo je Ukrajinac Maksim Klys (KDP Donat) i sam je tokom vremena tu prednost povećavao, te na kraju postao pobjednik.

Dugo je Miran Hrđok (KDP DONAT) bio na drugom mjestu, ali je Niko Vlatković (KDP Donat) iskoristio djelić nepažnje drugoplasiranog i za tri sekunde ušao ranije u cilj.

U ženskoj konkurenciji od samog početka, pa do kraja je vodila i pobijedila Bernarda Petešić  (KDP Donat). U borbi za drugo mjesto je također koštala Martu Vrdoljak (PK Zadar) koja je ranije okrenula bovu i nakon 400 metara se morala vratiti, pa je Ivana Zekanović (KDP Maestral) to iskoristila i plasirala se na drugo mjesto.

Nakon velike utrke je održana se mala rekreativna u dužini 300 metara koja je okupila veliki broj mještana i turista.

- Zadovoljni smo ukupno odrađenim maratonom plivača koji su bili na stazi. Također koristim ovu priliku da se zahvalim našim domaćinima na ugošćenju i pružanju potpore. Uvijek ćemo se odazivati na ovakve manifestacije. Pobjednicima ali i ostalim sudionicima čestitam na ostvarenom - kazao je voditelj maratona Dražen Adžić.

image
Ivica Gjergja/
image
Ivica Gjergja/
image
Ivica Gjergja/
image

Maraton Rtina Miletići

Ivica Gjergja/
29. lipanj 2024 19:34