StoryEditorOCM
SportFINALE KUPA

Tko će podići pehar: trećeligaš Primorac ili prvoligaš Dragovoljac?

Piše I.Gjergja
30. svibnja 2022. - 13:20

U finalu ovogodišnjeg natjecanja Kupa, sastati će se Primorac Biograd i Dragovoljac iz Poličnika.

Ova dva kluba tijekom natjecanja bili su najbolji, a očekivati je da to pokažu u 90 minuta i u finalu, u utorak na Stanovima.

Oba kluba su u trenažnom i natjecateljskom ritmu, sigurno je da će se oba truditi na zelenom travnjaku kako bi uzeli "kantu" – Kup. 

Podsjetimo da je Primorac trećeligaš, a Dragovoljac županijski prvoligaš, no Kup natjecanje je uvijek varljivo ne mora klub iz višeg ranga pobijediti.

Evo što su nam kazali akteri.

- Nama je svakako čast sudjelovati u finalu. Dobro smo odigrali sve dosadašnje susrete, a sad je red na finale. Siguran sam da će moji igrači dati sve od sebe, potrudit ćemo se na terenu dati sve od sebe i da u naše vitrine donesemo pehar, koji će ih krasiti. Cijenim protivnika, ali jednostavno vjerujem u svoje igrače, stručni stožer i u uspjeh u ovom Kupu - kazao je predsjednik NK Dragovoljca, Danijel Zubčić.

image

finale kupa

Arhiva/Slobodna Dalmacija

- Natjecanje u Kupu je uvijek neizvjesno i mi mu prilazimo maksimalno ozbiljno. Nema nikakva opuštanja, štoviše naši igrači će svi dati svoj maksimum da uzmemo ovaj pehar. Ako ga osvojimo, a u što svi u Biogradu vjeruju, tada će to biti četvrti uzastopni put da će biti u našim klupskim vitrinama - kazao nam je sportski direktor Primorca, Leo Šarić.

Put do finala, Primorac: 1/8 finala Arbanasi – Primorac 2:4, ¼ finala Primorac – Bibinje 3:0, Primorac – HV Posedarje na jedanaesterce 4:2(0:0).

**Dragovoljac: 1/8 finala Dragovoljac – Vrčevo 5:0, ¼ finala Dragovoljac – Velebit 4:2, ½ finale Hajduk (P) – Dragovoljac na jedanaesterce 3:4 (1:1).

Susret finala igra se na Stanovima utorak, utakmica počinje u 19,30 sati igraju:

Primorac – Dragovoljac.

30. lipanj 2024 14:16