StoryEditorOCM
SportMALI NOGOMET

Stipe Bjeliš ispunio obećanje: ove jeseni kreće HNS-ova malonogometna liga!

Piše I. Gjergja
19. srpnja 2024. - 21:51

Rečeno – učinjeno, moglo bi se reći. Kada je prije godinu dana inauguriran za predsjednika Udruge za mali nogomet Zadarske županije, Stipe Bjeliš je obećao kako će se u najskorije vrijeme igrati mali nogomet pod ingerencijom Nogometnog saveza Zadarske županije, što znači i HNS-a. Uspostavljanjem lige koja bi se trebala početi ove jeseni, Bjeliš je obećanje izvršio.

- Imamo deset momčadi koje će se registrirati u HNS-u, iako ovu ligu možemo odigrati i sa šest klubova. Ljubitelja malog nogometa ima mnogo u Zadru, i svi bi željeli svoga prvoligaša. Sjećamo se kako smo se divili doktoru Jadranku Turčinovu i njegovom MNK Murter koji je u našim Mocirama igrao prvoligaške utakmice. Čovjek nas je častio prvoligaškim futsalom, stoga mu hvala. Ako sve bude išlo kako treba, imat ćemo mogućnost da jednog dana imamo prvoligašku momčad iz naše županije, i to ne samo jednu - kaže prvi čovjek županijskog malog nogometa.  

Pored Vas i Udruge, tko je još zaslužan za svojevrstan preokret u malom nogometu Zadarske županije?

- Mnogo nam je u svemu pomogao predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić. Još smo ranije, prošle godine, mislili smo da možemo formirati ligu u nadležnosti HNS-a, no nismo jednostavno imali vremena. Sve je u međuvremenu ispravljeno i sada sam uvjeren da ćemo posao zgotoviti na vrijeme za normalan početak lige.

Kada bi se igrala?

- Liga bi krenula na jesen, a utakmice bi se igrale preko tjedna. Kako dvorane imaju striktna pravila, toga ćemo se naravno držati. Moguće je da bi se sve utakmice ove lige igrale u Svetom Filipu i Jakovu, a neke u Biogradu i Benkovcu.

Koji klubovi će nastupati u ligi?

- Imamo klubove iz raznih liga naše Udruge, a to su Sveti Ante, Kontrol biro, Albatros, Raštane Kanela, Vrsi, Dasiaddo, Pakoštane, Gauni, Vrana i Kruševo.  

Što još novog ima u Udruzi?

- Prijavilo se još devet malonogometnih klubova za igranje u ligama, stoga razmišljamo o formiranju pete lige. Imamo četiri lige u pod ingerencijom Udruge, što je zaista za svaku pohvalu.

 

05. rujan 2024 08:49