StoryEditorOCM
SportVIJESTI S VIŠNJIKA

Split se, uz male poteškoće s početka utakmice, lagano obračunao s Pulom i prošao dalje

Piše Dražen Žura
12. veljače 2020. - 19:46

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić"

Gledatelja:180

Split – Pula 1981  107:64 (22:22, 29:13, 33:18, 23:11)

Suci: Vovk, Jovović, Peić

SPLIT : Perković (23), Washington (5), Kedžo (4), Gabrić (16), Gizdavčić (4), Runjić (2), Marčinković (8), Bajo (6), Kovačevič (13), Vrgoč (2), Morris (4), Vranković (20)

PULA 1981: Filić (10), Guštin (4), Marić, Bilalović (18), Andabaka (7), Bulešić (4), Šola (2), Dojkić (2), Klepo (3),  Wrencher (4), Božek, Stojanović (10)

Split se uz tek male poteškoće u začetku utakmice, lako obračunao s Pulom 1981 i lako projurio u poluzavršnicu Kupa "Krešimira Ćosića"!

Inače, poveo je "žute" u dvoboj Maj Kovačevič, najprije s dva poena, potom je ubacio i dvije "trice", za brzi zaključak kako se u Veljači ukazao Maj! Nije ni momčad Pule ostajala dužna, imaju to zahvaliti Mateju Bilaloviću koji je preko splitske obrane lako "stavio" dva puta za tri poena. James Washington se također okuražio iz velike daljine i postavio 19:10 za Split, koji je igrao moglo bi se kazati s pedeset posto snage.

O tome svjedoči i činjenica kako je trener Ivica Skelin od prve odlučio sjediti na klupi i izdavati zapovijedi, međutim, uljuljanost u lagane pone, stajala je ih je neočekivanog rezultatskog poniranja. Ispod obruča je krenuo Patrick Wrencher, pa opet izvana Bilalović, svoje su poene pridodavali, najprije Marko Dojkić, jednom se oglasio i Lovro Bulešić, ipak ponajviše Kristijan Andabaka, koji je najzaslužniji što se njegova momčad iz prve dionice izvukla s neriješenim omjerom (22:22). Isti je igrač donio i jedino vodstvo Pule, međutim, takvo je stanje potrajalo jako kratko. Ali, njihova serija 14:3, natjerala je Skelina da se pridigne, momčad Splita da se vrati u utakmicu. Bilo je primjetno kako je Toni Perković, puno toga uzeo u svoje ruke, javljao se u tragovima i Pavle Marčinković kao i iskusni Mateo Kedžo i prednost je rasla. Nakratko je splitsko uzdizanje zaustavio "tricom" Martin Klepo, dok je na isti način poluvrijeme zaključio Tomislav Gabrić, za podosta opipljivih šesnaest viška na strani Splita.

Otvaranje treće dionice obilježio je novom "tricom" Bilalović, onda je krenuo dvoboj u reketu, vodili su ga Antonio Vranković i Igor Stojanović. Za razliku od prve "role" koju je Vranković dobio od Skelina i nije ju najbolje iskoristio, u idućoj ponudi se pokazao  djelotvornijim, iako je imao i nekoliko promašenih "zicera", odlazak Splićna na trideset razlike, djelo je Gabrića koji je tri puta bio precizan na šutu za tri poena, jednom je s iste udaljenosti precizan bio Kovačevič. Otišlo se i na plus 31 košem Vrankovića, pa je u zadnju dionicu Skelin odlučio "zakoračiti" s igračima koji su dugo sjedili na klupi. Oni iskusniji mogli su na odmor i pomalo početi razmišljati o tome što ih i tko ih očekuje u  poluzavršnici. Pula 1981? Mladi i simpatični!

18. travanj 2024 19:08