StoryEditorOCM
SportKUP ŽUPANIJE 

Primorac i Dragovoljac izborili finale: Posedarje izgubilo na jedanaesterce, Bibinje palo kod kuće

Piše I. Gjergja
19. travnja 2023. - 20:29

POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Sudac: Mateo Erceg. Pomoćnici: Agičić i Mijić. 

HV POSEDARJE – PRIMORAC na jedanaesterce 2:4 (0:0)

Strijelci jedanaesteraca: Begonja i Pedišić za HV Posedarje, a Lazervski, Mandaw, Kulaš i Vodopija za Primorac. 

HV POSEDARJE: Pinčić, Pedišić, Jordan (od 81. Knežević), Begonja, Kralj (od 62. Bačić), Čirjak, Zdrilić, Jurić, Kevrić, Tokić, Jurjević. Trener. Marko Pinčić.

PRIMORAC: Stojanov, Mandaw, Torbarina, Kulaš, Vodopija, Lazarevski, Koceić (od 84. Bitunjac), Novosel, Skybinskyi (od 81. Birkić), Pavlović (od 76. Mrkić), Okochukwu. Trener: Mirko Labrović.

U polufinalu kupa Zadarske županije u Posedarju su se sučelila dva trećeligaša te odigrala korektnu i kvalitetnu utakmicu u svim segmentima igre. 

Moglo se u njoj vidjeti dobrih driblinga i proigravanja, udaraca na gol, duplih paseva i obrana vratara. Više od igre imali su domaćini koji su stvorili nekoliko izrazitih prigoda no kao da im je mreža gostiju bila „začarana“, nisu uspjeli pogoditi Čirjak, Jurjević i drugi. 

I u nastavku igre bilo je 0:0, a nakon toga izvodili su se kazneni udarci. Više sreće i samopouzdanja imali su gosti koji su četiri penala pogodili, a domaćini samo dva, te se Primorac tako plasirao u finale kupa. 

BIBINJE – Igralište Franko Lisica. Sudac: Josip Budan. Pomoćnici: Žilić i Galac.

BIBINJE – DRAGOVOLJAC 1:2

Strijelci: 1:0 Jurjević-Adžić (36), 1:1 Čavrag (59), 1:2 Verunica (73).

BIBINJE: Lisica, Glavić (od 77. Osmančević), Čirjak,  Bugarija, Sekula, Bandalo, Nović, Lukić, Bralić, Jurjević-Adžić, Gambiraža. Trener: Vlado Mandić.

DRAGOVOLJAC: Kovačević, Šušić,  Modrić, Verunica, Čavrag (od 77. Sinovčić), Bašić, Vujević, Lerga, Lončar, Surać, Zdrilić. Trener. Elvis Katuša. 

Dobro je počelo za domaću momčad koja je u 39. minuti preko svog najagilnijeg igrača Jurjevića-Adžića, a nakon dobre akcije napadačkog reda, povela 1:0. Redale su se prigode i polu prigode no rezultat je u prvom dijelu ostao u korist Bibinja. 

U 59. minuti borbeni gosti su iz jedne dobre akcije poravnali zgoditkom Čavraga, da bi Verunica u 73. minuti postavio konačni rezultat ove zanimljive utakmice. Ovom pobjedom Dragovoljac se plasirao u finale županijskog kupa. 

03. srpanj 2024 04:58