StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIKU

Nova runda u dvorani „Krešimir Ćosić” je derbi protiv Cibone, koja je za razliku od Zadrana u dvije utakmice upisala dvije pobjede

Piše Dražen Žura
7. listopada 2021. - 13:54

Zadar je u regionalnu Admiral BET košarkašku ABA ligu zakoračio s dva poraza, najprije ih je u Podgorici nadigrala momčad SC Derby, potom su na Višnjiku izgubili u ogledu s Partizanom. Nova runda u dvorani „Krešimir Ćosić”, zapravo je nikad ugasli derbi kontra Cibone, koja je pak za razliku od Zadrana u dvije utakmice upisala jednako toliko pobjeda, „ razbili” su Bar, potom su u Draženovom domu u Zagrebu u produžetku dobili Megu Bemax, iako su u jednom trenutku zaostajali 16 poena. Upravo ta slika kazuje koliko su čvrst suparnik...

- Čeka nas jedna teška utakmica. Cibona je stvarno u dobroj formi nakon prve dvije pobjede, ali mi igramo kod kuće, dobro treniramo i znamo što trebamo napraviti da bi došli do pobjede – kratko je o „vukovima” zborio Antonio Jordano, jedan od igrača Zadra koji unatoč slabim rezultatima uvijek pridoda svoj dobar učinak. Podsjetimo, Jordano je regionalnu ligu otvorio u sjajnoj šuterskoj formi, u prve dvije utakmice zabio je 27 poena (13,5 po utakmici) uz 9 pogođenih trica iz 15 pokušaja (šut za tri poena 60%).

Iako je Zadar u četvrtak poslijepodne uspio riješiti povratak Pavla Marčinkovića koji je sezonu otvorio u dresu Sonik – Puntamike, ali nije posve sigurno hoće li biti u sastavu za dvoboj s Cibonom, odluka će se donijeti tek nakon treninga u četvrtak na večer.

- Derbi je posebna utakmica, derbi ne odlučuje ni trenutna forma ni položaj na tablici. Derbi u pravilu odluči veća volja, želja i zalaganje jedne ekipe uz inspiraciju pojedinih igrača. Ja se nadam da ćemo sutra biti pravi i da ćemo biti momčad kao što smo bili na posljednjoj utakmici. Kroz ovaj tjedan smo pokušali pripremiti sve što je potrebno za utakmicu kako bi upisali pobjedu- kazao je Ivan Perinčić, trener Zadra.

Utakmica se igra u petak na večer s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.

19. travanj 2024 03:16