StoryEditorOCM
SportPRIJE NOVE UTAKMICE

Nakon sramotnog poraza, KK Zadar u nedjelju dočekuje Cedevitu Junior. Trener Perinčić: "Katastrofa je da neki igrači prvenstveno svoju statistiku..."

Piše D. Žura
2. listopada 2021. - 14:45

Zadar je na još jednom gostovanju napunio torbu gorčine i donio ju u grad košarke: nakon Škrljeva u HT Premijer ligi „razgolito” ih je i Studentski centar Derby, momčad koja je nova u Admiral BET ABA  ligi. Otvoreno je dosta pitanja na koja je teško dati pravi odgovor, jer od protekle sezone ostalo je sedam igrača, pa i da nema novih, Uroša Lukovića, Darija Drežnjak i Kevona Harrisa, priča je trebala imati bolji kraj.

Dakle, nema one niti koja povezuje stručnih stožer i igrače, čime je napeta struna o novom zadarskom sutra.

Hoće li se opet rješavati između četiri zida kao poslije sramote u dvorani u na Čavlima? Najava postoji, međutim, sve je izglednije kako će se morati odmah na startu morati mijenjati, ili kod struke ili među igračima.

Ovako ne ide, to je svima jasno! Valjda...

- Ako misliš pobijediti u gostima ne smiješ primiti 94 poena. Stvarno nemam ništa pametno reći nakon ovakve utakmice. SC Derby je imao vrhunski šuterski dan, ali to je tako kad dopustiš protivniku da se razigra. Pristup nekih igrača opet nije bio dobar i pod hitno moramo napraviti sastanak i vidjeti kako dalje, jer ovo je već zabrinjavajuće. Katastrofa je da neki igrači prvenstveno gledaju sebe i svoju statistiku. To se hitno mora promijeniti. To da netko ne daje sto posto me užasno boli. Igrači ne shvaćaju kolika je odgovornost nositi dres kluba s takvom tradicijom. Ako ga želimo vratiti tamo gdje je bio, ovo nije put, već loš primjer kako se igra i bori za ovaj klub – kazao je Ivan Perinčić nakon teškog poraza u Podgorici.

Nemamo informaciju je li do razgovora došlo ili će se tako nešto dogoditi dan nakon utakmice u kojoj u Jazine dolazi Cedevita Junior, čiji je trener Damir Mulaomerović ozbiljno zaprijetio Zadranima.

Ima li boljeg motiva za kratkotrajni izlazak iz „sive zone”? Nema!

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na programu HRT 2.

19. travanj 2024 14:12