StoryEditorOCM
SportSUTRA U 18

Nakon blamaže sa Šrkljevom, na Višnjik stiže beogradski Partizan."Poseban je gušt i osjećaj igrati protiv njih, Obradović je najbolji europski trener"

Piše Dražen Žura
26. rujna 2021. - 22:31

Zadar se potrudio uoči otvaranja Admiral Bet ABA lige svojim navijačima prirediti poraz od Škrljeva u gostima, u utakmici koja je trebala biti malo jači trening prije ogleda s Partizanom. Kad ono, „ dobili su u bok” i očitana im je prava lekcija o pristupu svakoj utakmici ma tko god da je suparnik na drugoj strani.

- Nismo bili pravi od prve minute ni u obrani ni u napadu. Koliko god sam se trudio objasniti igračima da ne razmišljaju o Partizanu za dva dana, i da je ovo jako bitna utakmica i težak teren gdje igramo svake godine. Ja prihvaćam odgovornost za ovaj poraz. Kazao je Perinčić koji je prije ogleda u Čavlima, doslovce, u nebesa dizao momčad Škrljeva, koja je nastupila bez četvorice , inače standardnih igrača. Što se onda može očekivati kontra Partizana, koji „puca visoko” ne samo u regionalnom nego i u europskom natjecanju.

- Ne treba puno govoriti o Partizanu jer se radi o vrhunskoj ekipi koja je posložena za najviše ciljeve. Ekipa je vođena možda najboljim europskim trenerom u povijesti, Željkom Obradovićem. Poseban će biti osjećaj i gušt igrati protiv njih. Ali igramo kod kuće, ovo je izuzetno dobra prilika svima nama da vidimo gdje smo u odnosu na ekipu koja ima cilj da igra Euroligu. Trebat ćemo biti prava momčad, moramo biti na sto pedeset posto svojih mogućnosti da bi bili u prilici da dobijemo utakmicu. Kad pogledaš njihove utakmice od prve pripremne protiv Cibone do zadnje s Ulmom razlika u kvalitete igre je ogromna – procjenjuje Perinčić.

Moglo bi se puno toga napisati o porazu i pristupu utakmici u dvorani Mavrinci , međutim, dovoljno je zaviriti na društvene mreže i vidjeti koliko je gorčine i bijesa u svima kojima Zadar nešto znači. Uglavnom – katastrofa! Vratimo li se na Partizan, opravdani hvalospjevi za momčad koja ima šest stranaca, većinom Amerikanaca. A Obradović ne kupuje baš onako odoka....

- Radi se o jednoj stvarno kvalitetnoj ekipi. Imali su dosta pojačanja, napravili su jedan respektabilan tim za najviše ciljeve. Mi imamo respekt prema njima, ali smo mi spremni za jednu veliku borbu i da mi damo svoj maksimum, vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Ali svakako ne izlazimo s bijelom zastavicom – kazao je Aleksandar Bursać.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na Arenasport 2 programu.

Kako na tribine

Svi koji dolaze na utakmicu moraju imati: EU COVID potvrdu ili potvrda o negativnom testu ili o preboljenom virusu u zadnjih 180 dana, te osobnu iskaznicu. Ako se kupuje ulaznice za više ljudi, obavezno je staviti na čije će ime će ista glasiti. Tribine i prsten će biti otvoreni za slobodno sjedenje, pretplatnici iz sezone 2020/2021 mogu zauzeti svoja mjesta koja su navedena na njihovim ulaznicama. Dozvoljeni kapacitet je 2000 gledatelja!(dž)

Klub je navijačima organizirao brzo testiranje iza dvorane Krešimira Ćosića. Radno vrijeme punkta u ponedjeljak je od 12 do 18 sati. Cijena testa je 70kn.

23. travanj 2024 08:53