StoryEditorOCM
SportLEGENDARNI TRENER

Najtrofejniji trener svih vremena prije dolaska u Zadar posjetio Vatrene: ‘Zbog vas sam morao nositi sombrero‘

Piše HINA
5. lipnja 2024. - 08:24

Tijekom utorka gost hrvatske nogometne reprezentacije bio je Bill Belichick, najtrofejniji trener u povijesti američkog nogometa s osam osvojenih Super Bowl naslova.

Nakon što je uoči prijateljske utakmice između Hrvatske i Sjeverne Makedonije dobio na dar uokvireni dres s brojem osam i prezimenom Biličić na leđima, kao podsjetnik na njegove hrvatske korijene, Belichick je posjetio hrvatske nogometaše i u ugodnom druženju usporedio neke svoje najveće uspjehe s onim hrvatske nogometne reprezentacije.

image
HNS

Belichick je kao pomoćni trener osvojio dva prstena s New York Giantsima, a potom je kao glavni trener poveo New England Patriotse do šest naslova prvaka. Belichick je u Hrvatsku stigao na poziv Petea Radovicha, još jednog uspješnog Hrvata u SAD koji je kao TV producent osvojio čak 45 Emmy nagrada.

"Kad su 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrali Hrvatska i Meksiko, kladio sam se kondicijskim trenerom New England Patriotsa, koji je Meksikanac i izgubio okladu jer je Hrvatska doživjela poraz pa sam morao biti odjeven tipično meksikanski, s velikim sombrerom na glavi. Tri godine poslije vi ste, dečki, pobijedili Meksiko 2-1 pa je on morao nositi hrvatsku kapu, hrvatsku zastavu i dres Luke Modrića. Bila je to slatka osveta“, rekao je Belichick, od ponedjeljka državljanin Republike Hrvatske, koji je redovito u svojim medijskim nastupima isticao svoje hrvatsko podrijetlo i tijekom nekih najvažnijih utakmica u karijeri nosio na rukavu hrvatsku trobojnicu.

image
HNS

"Ponosan sam na svoje hrvatske korijene, moji djed i baka su došli u SAD 1910. godine iz Draganića i imali težak život, ali je zato moj otac, također trener američkog nogometa, uspio doživjeti svoj američki san. Sada sam postao hrvatski državljanin, sada sam jedan od vas, bez obzira na to što ne pričam hrvatski. Čast mi je biti u vašem društvu, gledao sam jučerašnju utakmicu i zaista ste bili fantastični", dodao je Belichick.

Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić uručili su Belichicku potpisani dres i potpisanu loptu, a Belichick je uzvratio potpisanim loptama za američki nogomet.

26. lipanj 2024 12:11