StoryEditorOCM
SportPETICA ZA DOMOVINU

Na utrci od 5 kilometara najbolji Ivan Pikunić i Marija Kurta

Piše Ivica Gjergja
31. svibnja 2020. - 14:55

U organizaciji AK „Alojzije Stepinac“ i AK veterani Zadra na sportskom centru Višnjik povodom Dana državnosti održala se atletska utrka pod nazivom „5-ica za Domovinu“ u dužini od 5 kilometara, a sudjelovalo je četrdesetak atletičara iz cijele Dalmacije. Ovo je ujedno i prvi javni sportski događaj u Zadarskoj županiji od kad su na snazi epidemiološke mjere uzrokovane korona virusom.

Pobjednik prve utrke bio je Ivan Pikunić iz Svetog Filip i Jakova, koji je dionicu pretrčao za 17,43 minuta, drugoplasirani je Eugen Zorić s vremenom 18,33 iz kluba Krav Maga Zadar dok je trećeplasirani Željko Birkić iz Svetog Filip i Jakova s vremenom 18,52.

Kod žena pobijedila je Marija Kurta iz AK “Alojzije Stepinac“ Zadar s vremenom 23,23 minute, drugoplasirana je Vanja Petrović s vremenom 26,52 iz TNT Zadar, a trećeplasirana je Barbara Kurtin s vremenom 28,28 iz AK Alojzije Stepinac.

Inače trku je otvorio direktor Sportskog centra Višnjik Denis Karlović pozdravivši sve atletičare, a uz zahvalu gradu Zadru na ulaganju u SC Višnjik, kratko je kazao:

- Hvala svim sudionicima ove utrke od srca, jer ovim činom odajete počast domovini. Gradu Zadru hvala na tome što osigurava uvjeta za bavljenje sportom svih građana grada Zadra i Zadarske županije.

Svi sudionici utrke dobili su spomen medalje, a najbolji u ukupnoj konkurenciji pehare i medalje u kategorijama koje su dijelili Mladen Peša, predsjednik AK „Alojzije Stepinac“ i Rajko Pantalon, dopredsjednik kluba Atletskih Veterana Zadar. Utrka se održala pod pokroviteljstvom središnjeg državnog ureda za sport Vlade Republike Hrvatske i državnog tajnika Tomislava Družaka, Ministarstva Hrvatskih branitelja, Zadarske županije i Zadarskog župana Božidara Longina.

- Radostan sam da smo na ovaj način obilježili Dan hrvatske državnosti za koji smo vezani od samih početaka stvaranja neovisne Hrvatske koju smo ostvarili prije 30 godina. Pozivam sve mlade da se bave sportom, a posebno atletikom koja pruža svima razvoj kroz mnoge atletske discipline kao što je rekao i naš blaženi Alojzije Stepinac. Nema jake i sretne Hrvatske bez jakih, fizičkih i moralno zdravih te zadovoljni sportaša, kazao je predsjednik AK Alojzije Stepinac, Mladen Peša.

06. listopad 2024 05:10