StoryEditorOCM
Sport"OKO SOKOLOVO"

Na tradicionalnom ljetnom kupu u streljaštvu briljirala trojica prvoplasiranih: Domagoj Kolčeg, Mate Jurjević i Ivan Milin!

Piše Branko Božić
27. lipnja 2024. - 17:33

Lovačka udruga ¨Kuna¨ iz Poličnika, članica LSZŽ, na čelu s mladim i agilnim predsjednikom Stipom Butićem, te njegovom desnom rukom tajnikom Markom Juricom, tijekom nedjelje, 23. lipnja, organizirala je za svoje članove lovce, tradicionalni ljetni kup u streljaštvu pod nazivom ¨Oko Sokolovo¨.

Natjecanje je održano na zadarskom strelištu letećih meta ¨Žmirići¨ u dvije međunarodne disciplin trap i parkur. Pozivu vodstva društva odazvalo se dvadesetak najspremnijih strijelaca, koji su njihove pucačke sposobnosti odmjerili kako u pojedinačnim tako i u ekipnim duelima.

Gostima strijelcima iz Poličnika i ovom su se prilikom bezrezervno stavili na raspolaganje resursi streljane, kojom kao što je poznato upravlja zadarski streljački klub ¨Lovac¨, s predsjednikom Marinkom Matešićem. Lovački savez Zadarske županije, s predsjednikom Damirom Perićem i tajnikom Rokom Pavićem, također je i ove godine prepoznao vrijednost navedene lovno -sportske manifestacije, te je na određeni način sudjelovao u njezinoj realizaciji. Tu su se našli i brojni sponzori, koji kad ih se pozove nesebično podupiru ovakve i slične aktivnosti lovaca ¨Kune¨

Prema onome što se dalo zamjetiti na licu mjesta, međusobno rivalstvo ogledalo se u što preciznijim pogodcima letećih meta.U pojedinačnoj konkurenciji naprosto su briljirala trojica prvoplasiranih Domagoj Kolčeg (prvo mjesto), Mate Jurjević (drugo mjesto) te Ivan Milin (treće mjesto). U ekipnoj konkurenciji vodila se rovovska bitka. Na kraju kad se sve sumiralo, objavljena je pobjednička ekipa čije su boje branili Toni Rogić, Mate Jurjević i Deni Ljubičić. Drugo mjesto osvojio je trojac Domagoj Kelčeg, Hrvoje Kelčeg i Marijan Rogić dok su na treće mjesto zasjeli Filip Marinović,Tomislav Perić i Frane Kovačević.

Kažimo kako će se ponajbolji strijelci sa ovog natjecanja, uz ostale strijelce Zadarske županije, odazvati pozivu Lovačkog saveza Zadarske županije, na ovogodišnjem županijskom natjecanju u međunarodnim disciplinama trap, parkur i skit. Ono će se kao što je poznato održati 26. srpnja, kada će se profilirati najbolji strijelci. Oni će tako predstavljati županiju Zadarsku, na ovogodišnjem 29. po redu Državnom prvenstvu hrvatskog Lovačkog saveza u lovnom streljaštvu, a koje će se kao što je poznato, upriličiti od 18. do 20. Listopada u Dubrovniku.

image
Branko Božić/Slobodna Dalmacija
image
Branko Božić/Slobodna Dalmacija
27. lipanj 2024 17:34