StoryEditorOCM
SportGOSTI IZ BEOGRADA

Može li Zadar preko FMP? Perinčić: ‘Veselim se utakmici, dečki su pozitivni i jedva čekaju da počne. Carter? Nije 100 posto da će igrati...‘

Piše Dražen Žura
11. ožujka 2021. - 15:34

Točno šest utakmica u devet dana, ostalo je iza košarkaša Zadra kojima pak slijedi još jedan iznimno važan dvoboj, u goste im stiže beogradski FMP. Istina, ostvarili su Zadrani pobjedu kao gosti i za to im je bio potreban produžetak što samo po sebi kazuje koliko su žilav suparnik. Obje momčadi nalaze se u krugu onih koji traže mirnu luku u ABA ligi, odnosno, izbjegavanje pretposljednjeg mjesta koje vodi u kvalifikacije za ostanak...

- Ovo je bitna utakmica za nas. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da tu utakmicu pobijedimo. Dobro ćemo se pripremiti, bila su nam na raspolaganju dva dana, što dugo nismo imali. FMP je zanimljiva ekipa s puno mladih igrača koja je atletski izuzetno dobra. Igra Filipa Čovića, odnosno, "pick and roll" s njihovim visokim igračima je jedna od ključnih stvari što moramo zaustaviti. Također moramo kontrolirati obrambeni skok, FMP je ekipa koja stalno ide na napadački skok, dok smo mi u zadnjih par utakmica imali dosta problema u tom segmentu igre, fokus na treningu prema igračima je išao u tom smjeru. Veselim se utakmici, vidim da su dečki pozitivni i jedva čekaju da utakmica počne. Napravili smo što smo htjeli prije ove utakmice, a to je da smo odmorili neke igrače kojima je to bilo potrebno – kazao je Ivan Perinčić koji do daljnjega na klupi zamjenjuje glavnog trenera Veljka Mršića.

Ono što brine ne samo Perinčića nego i sve koji prate KK Zadar jest pitanje hoće li u ogledu s FMP-om sudjelovati Justin Carter koji se ozlijedio na utakmici s Mornarom.

- Naša medicinska služba, će učiniti sve u njihovoj moći da osposobe Cartera, međutim još uvijek nije sto posto sigurno da će on igrati jer i dalje osjeća veliku bol tako da ćemo na dan utakmice u dogovoru s liječnikom i fizioterapeutima, naravno i s Justinom odlučiti hoće li igrati – kazao je Perinčić.

U zadarskim redovima od ove sezone je bivši igrač FMP-a Aleksandar Bursać koji je u dvorani u Železniku odigrao izvrsnu partiju u pobjedi njegove sadašnje momčadi.

- Dolazi nam FMP, to je jedna talentirana mlada ekipa. Njihove glavne prednosti su trčanje u tranziciji, skok i njihova “pick and roll” igra s Filipom Čovićem na čelu. Ako mi to zaustavimo mislim da neće biti nekih većih problema. Mi se moramo najviše fokusirati na sebe, ako igramo našu igru mislim da nećemo imati nekih problema, prvenstveno mislim na fokus u obrani – kazao je  Bursać.

Utakmica se igra u petak na večer s početkom u 20 sati uz izravan TV prijenos na programu Arenasport 1.

25. travanj 2024 21:23