StoryEditorOCM
SportZADRANI U ČEŠKOJ

Međunarodni malonogometni turnir u Brnu - veterani Kožina pobjednici, opravdali su epitet "nogometna nacija"!

Piše Ivica Gjergja
27. svibnja 2024. - 20:46

Veterani NK „Kožino“ prema onome što rade i gdje djeluju pravi su ambasadori naše domovine. Naime, nakon brojnih izleta u Slovačku, Mađarsku, Italiju, te posjeta i igranja turnira u hrvatskim županijama, nastupili su na Prvom Međunarodnom malonogometnom turniru u Brnu i u mjestu Borenovice Češkoj.

Posjetili su s domaćinom ovom prigodom, a na poziv Iržia, Brno, Kromeriž i Holešov. Na turniru su nastupile pored Kožina još tri ekipe iz Moravskog kraja Češke: Jantarboys - Borenovice, Talians – Tučapy, i SKP Marna Snaha – Holešov. Rezultati odigranih utakmica:

KOŽINO – SKP MARNA SNAHA 7:1,

KOŽINO – JANTARBOYS 9:3,

KOŽINO – TALIANS 7:2.

NK „Kožino“ nastupilo je u sastavu: Edi Tokić, Mario Župarić, Josip Župarić, Mario Kovačević, Damir Krizmanić, Ante Gašpar, Aleksandar Kosić, Mario Šimić, Ante Pavić. Trener i zabavljač: Valter Bajlo.

Uz igranje turnira i druženje te razmjenu životnih iskustava i promocije turizma hrvatskog i njihovog kraja odigran je malonogometni turnir svatko sa svakim. Iako u ovakvim manifestacijama rezultat nije primaran za NK Kožino. U njegovom sastavu bili su prijatelji iz Osijeka, Vinkovaca, Bošnjaka, a ostvarili su tri pobjede i opravdali epitet – nogometna nacija te i uvjerljivo osvojili turnir.

- Zahvalili bi se našim domaćinima i prijateljima iz Češke na srdačnom dočeku i lijepoj organizaciji svega tijekom našeg boravka u Moravskom kraju. Nadamo se lijepoj i ugodnoj suradnji prijatelja u buduće bilo kroz sport, turizam i u svemu drugome. Dogovoren je i turnir za rujan ove godine negdje u Zadru ili okolici jer nažalost još nemamo uvijete da takvu manifestaciju možemo organizirati u Kožinu. Na turniru pored domaćih ekipa nastupati će naši prijatelji iz Češke, Slovačke, i Mađarske, kazao nam je Edi Tokić, iz DŠR Kožino.

22. lipanj 2024 02:28