StoryEditorOCM
SportABA LIGA

Košarkašima Zadra u goste stiže Budućnost iz Podgorice; "Morat ćemo kontrolirati njihovu ‘pick and roll‘ igru!"

Piše Dražen Žura
15. ožujka 2021. - 15:32

Košarkašima Zadra u goste stiže Budućnost iz Podgorice, momčad koja uvelike juriša na prvo mjesto u regionalnoj ABA ligi , jer doista imaju tu moć. Dobro su to osjetili Zadrani u njihovom nedavnom ogledu u Crnoj Gori o čemu najbolje svedoči konačni ishod te utakmice 98:75! Sportski je pak nadati se u moguće iznenađenje u Krešinom domu, međutim, u zadarskoj postavi neće biti čak trojica igrača: Antonio Jordano, Kodi Justice i Filip Kraljević, jer je riječ o zaostaloj utakmici 7.kola do kojeg spomenuti igrači nisu bili registrirani za KK Zadar.

- Pred nama je nova utakmica protiv Budućnosti VOLI u iznimno kratkom vremenskom razmaku. Primjetno je kak ose radi o momčadi E koja je ovoga trenutka u najboljoj formi, što su pokazali i plasmanom u "Top 8" u EuroCupu. Trener Dejan Milojević radi sjajan posao od kad je došao na klupu Budućnosti. Oni su izuzetno agresivni u obrani, a mi ćemo morati odgovoriti na njihovu agresivnost, čvrstinom i energijom. Nadalje, osobitu pozornost ćemo morati usmjeriti, odnosno, kontrolirati njihovu “pick and roll” igru koju Justin Cobbs i Nikola Ivanović odrađuju više nego izvrsno s njihovim visokim igračima i moramo zaustaviti njihov šut za tri poena koji je u prvoj utakmici bio stvarno izvanredan. To što ćemo biti bez trojice igrača koje ste istanuli, nikako ne umanjuje nađu želju da se ne dostajan način postaviimo prema suprarniku, naprotiv , svi koji će dobiti minutažu moraju ugraditi svoj maksimum – kazao je Ivan Perinčić, koji i dalje mijenja prvog trenera Veljka Mršića.

Izostankom "trolista", otvara se prostor za značajnije minute koje bi mogli dobiti Duje Brala i Filip Paponja, dok je Jan Palokaj odavno gotovo pa u startnoj postavi.

- Čeka nas utakmica protiv Budućnosti VOLI koja je individualno i timski jedna od top 3 ekipa u ABA ligi, potvrdili su to plasmanom u četvrtfinale EuroCupa. Oni su na pozitivnom valu od kad je došao trener Milojević. Mi ćemo biti bez naša dva šutera, Jordana i Justicea te bez Kraljevića. Međutim, to ništa ne bi trebalo značiti ako mi uđemo u utakmicu na pravoj energetskoj razini s puno većom energijom i željom od one utakmice u Podgorici pa mislim da imamo svoje šanse. Imamo mi svojih kvalitetnih točaka, to smo pokazali u dosta utakmica ove sezone. Očekuje nas jedna tvrda utakmica, a ako budemo u igri do neke 30. minute onda može biti i nervoze s njihove strane kao što je bilo protiv Cibone. Vjerujem da možemo doći do iznenađenja i vrlo važne pobjede – optimističan je Palokaj.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 16 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.

29. rujan 2024 02:39