StoryEditorOCM
SportKOMPLETAN SASTAV

Košarkaši Zadra nakon poraza od Budućnosti u šokantnoj završnici imali su vremena za oporavak: mogu li do treće pobjede u gostima?

Piše Dražen Žura
25. studenog 2022. - 13:24

Košarkaši Zadra nakon poraza od Budućnosti u šokantnoj završnici, imali su dovoljno vremena za oporavak te prostor za spremanje taktike za ogled s Cedevita Olimpijom, u Ljubljani, što se moglo zorno vidjeti u petak na jutarnjem treningu.

Očito je kako su mnogi uvjereni da Zadar može do treće ovosezonske pobjede u gostima. Istina, zadatak nije nimalo lagan, naprotiv, momčad koju vodi bivši igrač Zadra Jurica Golemac, nakon poraznih izdanja u Eurocupu, u AdmiralBET ABA ligi guraju dobro (4-2) te imaju utakmicu manje.

U konačnici, ako se gleda kroz klupski proračun, Cedevita je debelo iznad Zadra. I Crvena zvezda je daleko skuplja, međutim, Zadar ih je iznenadio u Beogradu, uzeo pobjedu, pa se nekako u zraku vrti misao, ponovimo, kako još jedan rezultatski iskorak nije nemoguća misija.

– Iskoristili smo tjedan da se pokušamo oporaviti od tog poraza od Budućnosti i napravili smo sve ono što smo mislili da je trebalo. Vratili su nam se u sastav nakon ozljeda Sani Čampara i Leon Šantelj tako da ćemo protiv Cedevita Olimpije nastupiti kompletni. Protivnika ne treba previše naglašavati. To je momčad koja igra EuroCup, doduše zadnjih utakmica nekompletni zbog povreda, ali bez obzira na to i dalje su vrlo jaka ekipa. Mi u tu utakmicu moramo ući maksimalno, dati najbolje što možemo i da vratimo samopouzdanje – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

O tome koliko je ispred Zadra zahtjevna utakmica kazuje i kapetan Marko Ramljak...

– Još jedan klub iz EuroCupa i još jedna teška utakmica. Nije se lako vratiti u pravi ritam nakon onakvog poraza od Budućnosti ali dat ćemo sve od sebe i pokušati iznenaditi Cedevita Olimpiju koja ima problema s ozlijeđenim igračima. Nisu na razini na kojoj bi željeli biti ali to nisu naši problemi. Mi ćemo i ovu utakmicu odigrati onako kako smo igrali i protiv Zvezde i protiv Budućnosti i pokušati uspostaviti naš ritam. Vjerujem da nismo bez šansi u ovom dvoboju – zaključio je Ramljak.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 21 sat uz TV prijenosu u programu Arenasport 1.

25. travanj 2024 18:29