StoryEditorOCM
SportU SUBOTU

KK Zadar i navijači pripremaju se za ogled 7. kola ABA lige u kojem će igrati protiv Budućnosti. Jusup: "Takve su utakmice u pravilu uvijek teške"

Piše Dražen Žura
18. studenog 2022. - 14:07

Zadar se, ne samo momčad, nego i cijeli navijački puk uvelike priprema za ogled 7. kola regionalne AdmiralBET ABA liga, u kojem kao gost dolazi momčad crnogorske Budućnosti. U dosadašnjem tijeku prvenstva, Zadrani se s učinkom, odnosno, omjerom 4:2 nalazi korak ispred suparnika, iza kojeg je ostvarenje 3:3! K tomu stižu u nimalo osobitom raspoloženju, broje dva poraza u nizu, dok Zadar još uvijek plovi na euforiji pobjede protiv Crvene zvezde u Beogradu! Zvezdi su pokazali „mišiće”, ali i košarkaško umijeće, te u konačnici slavili iznimno važne bodove. Upravo je taj trijumf ostavio Zadar u samo vrhu ljestvice, iznad su samo Partizan i FMP, što je nedvojbeno klupsko vodstvo potaknulo na golemu promidžbu, pa je uz svu skromnost, nemoguće ne očekivati veliki broj gledatelja, moguće je i rekordan posjet u odnosu na nekoliko posljednjih sezona.

– Za pobijediti takvu ekipu moraš biti na najvišoj razini. Dolaze nakon dva gostujuća poraza od FMP-a i Igokee i bit će silno motivirani da se vrate u pobjednički ritam. Takve su utakmice u pravilu uvijek teške i stoga pozivam navijače da nam pomognu jer uz publiku igrači daju i onaj zadnji atom snage – kazao je trener Danijel Jusup koji ističe važnost podrške s tribina.

Prema zanimanju navijača, Uprava KK Zadar može trljati ruke, jer će se posve prazna blagajna dobro popuniti, što bi u jednom dijelu moglo odagnati financijske probleme koji stoje pred njima. „Krešin dom”, nedvojbeno će vrvjeti od navijača i gromoglasne potpore zadarske momčadi.

Valja ponovno podcrtati Jusupovo razmišljanje o motiviranosti Budućnosti, ali i dodati pritisak koji je nad njima. Primjetno je kako unatoč tomu što imaju momčad posloženu za Eurocup i ABA ligu, među njima nema one potrebne „kemije” koju se može primijetiti kod Zadra. Jer, za nikoga od igrača praktički nema izgubljene lopte, čak se u stranu mora potisnuti i dobar dio slabijeg izdanja protiv Gorice. I to je razumljivo iz razloga što svi neko vrijeme nisu bili na okupu. Dario Drežnjak bio je s reprezentacijom Hrvatske, Sani Čampara je pak reprezentativac Bosne i Hercegovine. Nadalje, nakon ozljede tek se vratio Luka Božić, pa je trebalo vremena da se posloži pobjednički mozaik. Ne smijemo smetnuti s uma kako se upravo protiv Gorice tražilo taj povratak u natjecateljski ritam, jer su kondicijski treneri naveliko radili na održavanju visoke razine tjelsne spremnosti.

- Jedna sigurno zahtjevna utakmica protiv izvrsne momčadi Budućnosti. Neće biti lako, ali ćemo se dobro pripremiti kako bi došli do pobjede - kazivao je Karlo Žganec nakon Gorice te je i on posegnuo za pozivom publike...

- Njihovo prisustvo nam mnogo znači kako bi zajedničkim snagama, je s njima će put do pobjede biti lakši. Odličan nam je suparnik, mi igramo dobro i zaslužili smo podršku – podvukao je Žganec.

Ono što može zabrinjavati jest činjenica kako su neki igrači u borbi s virozom, ali ovako velike i važne utakmice jače su od svega. Zanimljivo, nedugo nakon Zvezde s klupe beogradske momčadi morao je otići trener Vladimir Jovanović, dok Budućnost također dolazi s njegovim imenjakom i prezimenjakom Vladimirom Jovanovićem, kojeg bi poraz također mogao odvesti prema smjeni.

Nije prvi put kako je Zadar s Jusupom na klupi specijalist za skidanje klubova koji se već nekoliko sezona bore za naslov prvaka ABA lige, pa se može zaključiti: „ Kad je već pala Zvezda, zašto ne bi pokleknula i Budućnost!” I to na Višnjiku...

Utakmica se igra u subotu s početkom u 18 sati uz TV prijenosu u programu Arenasport 1.

 

19. travanj 2024 20:54