StoryEditorOCM
SportZANIMLJIV KOMENTAR

Javio se menadžer tenisača Grigora Dimitrova: Ne znamo gdje se zarazio, ali u Srbiji su emocije bile jače od mjera

Piše Ivan Jelkić/SN
24. lipnja 2020. - 18:29

Grigor Dimitrov označen je kao glavni krivac za širenje koronavirusa u Zadru, odnosno u krugu teniskog Adria Toura, ali nakon što je putem društvenih mreža objavio da je pozitivan više se nije oglašavao, pišu Sportske novosti

Javio se, međutim, njegov menadžer Georgi Stoimenov koji je u razgovoru za bugarsku TV postaju BTV, a prenosi talijanski teniski portal ubitennis.net, rasvijetlio neke detalje oko 19. igrača svijeta.

- Kada se Grigor vratio u Monako nije se osjećao dobro i napravio je sve testove, ne samo specijalizirani test za Covid-19, već je obavio pregled cijelog tijela. Napravio je primjerice i sken pluća koji je pokazao da je sve čisto - rekao je Stoimenov.

Nije želio spekulirati gdje je sve otišlo u krivom smjeru, odnosno gdje je točno Dimitrov "pokupio" virus. Iako je naglasio da su stvari organizacijski mogle biti bolje odrađene, krivnju je bacio podjednako i na igrače i na organizatore, a u slučaju Zadra je to i Hrvatski teniski savez, makar kao suorganizator.

- Pokušali smo analizirati od koga, kada i gdje se mogao Grigor zaraziti, ali to je praktički nemoguće utvrditi. Svi su pokušali paziti, ali emocije kod igrača su očito malo prevladale vezano uz činjenicu da se nisu vidjeli tri-četiri mjeseca - rekao je Bugarin.

- Svi su se osjećali oslobođeno, a zbog toga su možda prešli neke granice. Što se publike tiče, u Beogradu je bio stadion za 4.000 ljudi i bio je pun do vrha. Bilo je puno onih koji su se slikali s tenisačima i pratili ih praktički gdje god je bilo dopušteno. Je li sve to bilo nadzirano na pravi način? Povremeno. No, očito su emocije bile jače od postojećih mjera u Srbiji.

19. travanj 2024 17:36