StoryEditorOCM
SportZADARSKI MAESTRO

Luka Modrić najavio Španjolsku: ‘Realovci su mi zaprijetili? Ne znam, pitajte njih kako to misle napraviti‘

Piše Hina
14. lipnja 2024. - 20:41

Bit će zahtjevno i teško, ali nikoga se ne bojimo, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta protiv Španjolske na berlinskom Olimpijskom stadionu.

- Dobili smo najtežu moguću grupu, važan je start. Htjeli bi ne izgubiti, ali ne idemo u tom cilju, pokušat ćemo pobijediti. Mi se nikoga ne bojimo. Znamo da će biti teško i zahtjevno - kazao je Dalić naglasivši kako je ključ hrvatske igre kvaliteta.

- Ključ naše igre je kvaliteta, ali i naboj je važan faktor. Kada igraš za reprezentaciju i motiv je veći. Imamo kvalitetu, bez nje ne možemo do rezultata. Imamo dosta rješenja. Perišić se vratio, imao 15-16 igrača koje u svakom trenutku možemo staviti u igru. Imamo jak kadar, igrače koji donose kontinuitet da kada radimo izmjene kako igra ne bi pala - dodao je.

image
Ante Čizmić/Cropix

Dalić je pohvalio Španjolsku kazavši kako sada igra okomitije i brže.

- Španjolska uništava suparnika posjedom lopte, no sada je došlo do male promjena, sada igraju okomitije. Imaju brže igrače na boku i igraju okomitije. Treba čuvati loptu, to oni ne vole.

Istaknuo je kako nema dvojbi oko sastava.

- Već odavno smo razriješili sve dileme. Veseli me činjenica da imamo široku klupu, veseli Perišić koji je u sve boljoj formi. Nemam se pravo žaliti. Idemo dati sve od sebe i pokušati dobiti utakmicu.

Hrvatska je svoju posljednju utakmicu na posljednjem EURO-u imala protiv Španjolske u osmini finala izgubivši nakon produžetaka 3-5. Od "furije" smo izgubili i u finalu Lige nacija nakon izvođenja jedanaesteraca.

- Nema razlike za osvetu, oni su bili bolji, posebno prvo poluvrijeme. Liga nacija je bila izjednačena, ali smo izgubili na penale. Nemamo želju za osvetom već za pobjedom - kazao je.

image
Ante Čizmić/Cropix

Hrvatska je već igrala u Berlinu na jednom velikom natjecanju, 2006. u prvom kolu SP-a je izgubila od Brazila. Dalić je na toj utakmici bio kao navijač.

- Bilo je sjajna atmosfera, a sutra očekujem još više naših navijača, To će biti još jedna obveza prema navijačima - naglasio je.

Dodao je i kako će Joško Gvardiol, koji je propustio jučerašnji trening zbog žulja, biti spreman.,

- Iza njega je sjajna sezona, jedan je od naših ključnih igrača. On je mlad, ispred njega je velika karijere. Bit će spremna za utakmicu. Vjerujem da će uz pomoć suigrača zaustaviti španjolske igrače - zaključio je Dalić.

image
Ante Čizmić/Cropix

Naša najveća snage je zajedništvo, dosta nas je iz Katra, došli su mladi koji su pokazali da se s pravom može na njih računati," kazao je kapetan hrvatske vrste, zadarski maestro Luka Modrić na konferenciji za novinare uoči ogleda protiv Španjolske.

- Svi želimo igrati protiv velikih ekipa, veselimo se utakmici. Odlučivat će detalj, moramo biti pravi u svakom trenutku - kazao je nastavivši:

- Nikada ne dosadi igrati velike utakmice. Mi smo došli po veliki rezultat, na SP-u i Ligi nacija smo pokazali da pripadamo vrhu. Na EP-u nam nedostaje taj korak. Puni smo samopouzdanja, nadam se da možemo napraviti nešto veliko.

Premda brojni strani stručnjaci ponovo ne vide Hrvatsku kao konkurenta za veliki rezultat, Modrić je naglasio kako ga to ne smeta.

- Ne smeta nas to, što druge guraju u favorite. Nama je najvažnije što mi radimo, da smo fokusirani na nas, da pokažemo zajedništvo i samo tako možemo nešto napraviti. Jedino možemo utjecati na stvari na terenu. Skupina je teška, najteža na turniru, ali mi smo došli po veliki rezultat. Pokazali smo da možemo igrati na visokoj razini, vjerujem da to možemo ponoviti i ovdje.

image
Ante Čizmić/Cropix

Osvrnuo se i na kvalitetu našeg prvog suparnika na ovom EP-u.

- Stvarno su dobra ekipa, ranije je baza bila Barcelona i Real, sada je to više iz drugih klubova. Imaju raznovrsnost, mladost, brzinu. Sigurno su jedni od favorit. Čeka nas teška utakmica. Ali ako mi budemo pravi, možemo napraviti dobar rezultat.

Španjolski igrači su u najavama ove utakmice naglašavali kako "Modrića treba isprovocirati".

Igrači Reala zaprijetili su da ga znaju izbaciti iz takta, započeo je jedan španjolski novinar.

- Ne znam što pod tim misle, to trebate pitati njih, kako to misle napraviti - odgovorio je sa smiješkom Modrić zacijelo se referirajući na izjavu centarfora Reala Joselua da će ga isprovocirati.

Modrić je prokomentirao i dvije španjolske generacije, onu koja je bila svjetski prvak 2010. te europski 2008. i 2012. sa sadašnjom generacijom "Furije".

- Ne volim uspoređivati generacije. Ona je bila posebna, jedan od najboljih u povijesti, ali i ova je dobra, puna talenata. Ima dobar miks mladosti i iskustva. Navikli su igrati ove utakmice i turnire. Jako su brzi, posebno na krilnim pozicija. Imam pozitivno mišljenje o španjolskoj reprezentaciji - poručio je.

image
Goran Mehkek/Cropix

Luka će u Njemačkoj nastupiti na svom devetom velikom natjecanju, a u Njemačkoj je već igrao na SP-u 2006.

- Uvijek sam vjerovao u sebe, da mi je netko tada dao papir da napišem što želim u karijeri, u kojem smjeru želim da ide, sigurno bi me bilo strah sve to staviti na papir. Nisam to očekivao, sretan sam, ali se i veselim natjecanju. Sjećam se 2006. kako je bilo fenomenalno na utakmici protiv Brazila, bila je to jedna od najboljih atmosfera. Nadam se da će tako biti i sutra, a mi ćemo na terenu biti pravi.

Španjolske novinare je zanimalo kako sa 38 godina i dalje igra na tako visokoj razini.

- Godine nisu bitne, najvažnije je što pokazuje na terenu. Od 2006. sam napredovao kao igrač u svim segmentima, iskusniji sam. Teško mi je pričati o meni, radije netko drugi govori o meni.

image
Ante Čizmić/Cropix

Komentirao je i igre mlade španjolske zvijezde Laminea Yamala.

- Lamine je pokazao neke nevjerojatne stvari i spravom ga svi spominju kao najveći opasnost. Strašan talent i pred njim je velika karijera.

14. lipanj 2024 20:41