StoryEditorOCM
SportVEDRAN JEŠE, 35-GODIŠNJI NOGOMETNI MLADIĆ:

"Igrat ću sve dok budem osjećao zadovoljstvo u igri"

Piše Ivica Gjergja
11. siječnja 2017. - 10:38
Vedran1

Iako mu je lijepi broj godina na leđima (35), kada je na terenu Vedran Ješe izgleda kao mladić od dvadesetak godina. Brz, pokretan nije izgubio ništa od hitrine, izvrsno igra u HNK Primorcu, pa kažu da bi bez njega igra Primorca bila posve drugačija.

Jedan od trenera koji ga je vodio u posljednjih nekoliko kola jesenjeg dijela prvenstva, Leo Šarić kaže:

-To je igrač koji na terenu daje sve od sebe. Za njega nema izgubljene lopte, odnijet će je u duelu protivniku no sigurno je da je neće izgubiti. Svojom lakoćom u igri impresionira, na njega se svaki trener može osloniti, jer vodi igru i prenosi na terenu ono što je dogovoreno da se igra u pripremi utakmice. Jednostavno pravi čovjek - igrač na pravom mjestu.

Vedrana smo upitali jesu li mu godine neki problem i dokle će igrati.

-Nema pravila, iako sam razmišljanja da se i ostavim igre, no onaj nogometni „nerv" me tjera još dalje i dalje. Želim moje znanje i nakupljeno iskustvo prenijeti na mlađe. Ide mi dobro, ne osjećam godine, pa zašto ne bih dalje igrao. Nisam naučio na polovična rješenja, uzimam sve i tako ću do kraja. Najbitnije je živjeti sportski, ne pretjerivati u ničemu, a kako se danas produžio i životni vijek, zašto to ne koristiti. Spajam to što znam u nogometu sa životom i evo tu sam gdje jesam. Neki me „tjeraju" da igram i u višem rangu no vjerujte da sam se zasitio, a Biogradu sam pronašao divnu sredinu u kojoj mogu još dosta toga dati pa zašto pretjerivati, reče nam Vedran.

Očekuju te već 17-te pripreme u tvojoj nogometnoj karijeri, hoće li Primorac ostvariti cilj, ostanak u ligi?

-Ne da ćemo ostati u ligi nego to ovaj čas potpisujem. Došao je trener Elvis Brajković posložit ćemo dobar tim i već s prvim utakmicama dokazati da nam je mjesto u toj ligi.

Kako kratiš vrijeme do početka priprema?

-Uživam s obitelji, a u poslijepodnevnim satima igram hakl tako da sam opet uz nogomet.

Ivica GJERGJA

 

Ješin nogometni put


Vedran Ješe je počeo igrati profesionalni nogomet u NK Zagrebu 2000. godine, nakon toga otišao je u Dinamo, pa Inter Zapešić, te švicarski Thun. Bio je u izraelskim klubovima na posudbi Beni Yehuda i Ashod, a nakon toga u Olimpiku Sarajevo. Zatim igra u Kavali, Širokom i Zadru 2015. godine da bi sada već drugu sezonu bio u HNK Primorcu Biograd. Upisao je i dva reprezentativna susreta za Hrvatsku.


 

02. svibanj 2024 20:05