StoryEditorOCM
Sport20 TISUĆA KUNA

Hrvatski košarkaši savez kaznio KK Zadar zbog proslave na završnici Kupa Krešimir Ćosić. Nećete vjerovati što je razlog kazne...

Piše Dražen Žura
20. ožujka 2020. - 18:51
Zadar, 150220. Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica finala Kupa Kresimira Cosica izmedju KK Zadar i KK Cibona. Na fotografiji: slavlje navijaca i igraca Zadra koji su nakon 12 godina osvojili Kup Kresimira Cosica.Luka Gerlanc/Cropix

Klupsko vodstvo KK Zadar zatekla je  nimalo ugodna pošta pristigla s adrese Hrvatskog košarkaškog saveza,  a tiče se završnice Kupa " Krešimira Ćosića".

- Ostali smo jako iznenađeni odlukom HKS-a koji nas je kaznio s dvadeset tisuća kuna, uz obrazloženje kako nismo poštovali njihovu proceduru u prigodi  svečanosti proglašenja pobjednika Kupa. Naime , u HKS – u tvrde i drže neprimjerenim to što je naš kondicijski trener  na pobjedničko postolje doveo i svog četverogodišnjeg sina. Doista, ne znam u čemu je tu grijeh za ovakvu kaznu, ako ima nebrojeno primjera u svijetu da takve situacije nisu rijetke – veli Žilavec.

Odgađanjem svih sportskih natjecanja u koja su uključeni Prvenstvo Hrvatske i regionalne ABA lige , za sobom povlači pitanje kako će se zaključiti sezona, ukoliko se pandemija korona virusa ne zaustavi. Svi su svjesni da je situacija teška  i još se uvijek radi na prijedlozima  u što su uključeni i klubovi.

-U stalnom smo kontaktu s vodstvom obje lige , međutim, konačne odluke nema , jer se traži najbolje rješenje. Primjerice, da bi se zaključila HT Premijer liga nedostaje još jedna utakmica, da bi se prihvatilo postojeće stanje. Odmah moram kazati da u ovom trenutku najmanje razmišljamo o tituli, niti je ona kao takva prioritet, puno je važnije da svi igrači i ljudi uopće ostanu zdravi. Zdravlje je na prvom mjestu , onda će  utakmica i trofeja biti – zbori Žilavec, kojeg kad je sportska strana u pitanju brine kako će se rasplesti ABA liga.

- Čini mi se kako je stav da bi trebalo ostaviti postojeće stanje  i proglasiti sezonu zaključenom.  Moje mišljenje je da nikoga ne treba kažnjavati na način da Zadar kao posljednji na ljestvici ispadne iz lige bez da itko uvaži pretpostavku kako smo u zadnjoj utakmici mogli dobiti Crvenu zvezdu. Nisam ni za tu opciju da se zbog postojećeg stanja treba nekoga  zakinuti  , konkretno Borac ( Čačak) i Split, koji drže prve dvije pozicije u ABA 2  ligi. Mišljenja sam da bi razumno bilo proširiti ligu na 14 klubova, s tim da vodstvo lige  donese odluku kako onda u idućoj sezoni iz lige ispadaju tri kluba – predlaže Žilavec.

Obzirom da se ne igra i ne trenira, postavlja se pitanje ugovora s igračima i trenerima, jer u realnom sektoru smo svjedoci otpuštanja radnika.

-  Predstoje nam razgovori sa svima koji imaju ugovor s KK Zadar i vjerujemo u korektno razmišljanje igrače i struke, jer ovo je izvanredna situacija u kojoj svoj moraju iskazati razumijevanje . Svjedoci smo kako je gospodarstvo u gubitku, poseže se za mjerama, pa ćemo sukladno tome i mi postupiti. Nema onoga tko ne bi volio da korona virus nestane preko noći da se vratimo uobičajenom načinu života  uključujući i sport. Valja misliti i o tome , da će ugroženost gospodarstva utjecati na naše moguće sponzore, što bi se onda uvelike odrazilo na naš klub i sport u cjelini – zaključio je Žilavec.

Dražen Žura

18. travanj 2024 07:05