StoryEditorOCM
SportIGRA SE U SRIJEDU

Gegić: Protiv Igokee moramo dati sve od sebe. Jusup: Kalajžić pod znakom pitanja. Jeremić: Imamo snagu za pobjedu!

Piše Dražen Žura
24. rujna 2024. - 14:49

Uzvišeni nakon pobjede protiv Cibone u Zagrebu, košarkaši Zadra na svom parketu u dvorani ”Krešimir Ćosić” dočekuju Igokeu iz Aleksandrovca (BiH), momčad koja je također slavila na otvaranju AdmiralBET ABA lige, u ogledu sa Splitom na Gripama. Stoga se očekuje utakmica u kojoj će se jednim dijelom pokazati koliko su suparnici doista na pravom putu, jer tek je početak sezone.

- Važno je da smo prvenstvo otvorili pobjedom. Proteklih nekoliko dana iskoristili smo da se oporavimo i što bolje pripremimo za novu utakmicu. Igokeu dočekujemo spremni i dat ćemo svoj maksimum, a za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo – kazao je Amar Gegić, igrač Zadra koji se svojim učinkom izdigao iznad ostalih. Nemoguće je ne primijetiti njegovih trideset poena, međutim, neko vrijeme mučile su ga izgubljene lopte, ali se to nije odrazilo na ishod utakmice protiv bivšeg mu kluba Cibone. 

- Sezona je tek počela i za očekivati je uspone i padove tijekom igre, kako individualne, tako i timske. Na nama je da se trudimo iz kola u kolo da to svedemo na minimum. Što se Cibone tiče, najvažnije je da smo pobijedili, a sve ovo drugo može varirati – istaknuo je Gegić težinu trijumfa u prvom kolu ABA lige.

Očekivano, nakon zavidnog učinka, zadarska publika nedvojbeno očekuje takav niz i dalje, posebice jer se igra pred domaćom publikom. Imao ih je prigodu osjetiti u Draženovom domu, Igokea je nova priča...

- Igrao sam tu dosta puta i kao gostujući igrač sam se lijepo osjećao. Sada je sigurno još ljepši osjećaj. Na turniru ”Tomislav Knežević” imali smo priliku prvi put osjetiti našu publiku i to je bilo vrlo važno, pogotovo za nas koji smo tek stigli u Zadar. Podrška s tribina će nam sigurno puno značiti tijekom sezone. Počelo je fino, zadovoljan sam svime što sam zatekao u Zadru i samo da nas zdravlje posluži i da nastavimo u ovom ritmu – zbori Gegić uoči ogleda s Igokeom.

- Dobra su momčad, kao i svake godine. Odradit ćemo pripremu za njih kao i za sve ostale, odnosno, obrambene i napadačke situacije, ali to ću ostaviti za nas u svlačionici. Iskreno, ne bih pričao o tome. Moramo dati sve od sebe da odigramo što bolje  - zaključio je Amar.

Nastavno na Gegićeve šture impresije o Igokei je nastavio govoriti trener Danijel Jusup...

- Relativno rano nam je došla ova utakmica, prva u drugom kolu ABA lige. Vrijeme koje smo imali iskoristilo se koliko se moglo. Intenzitet kojeg Igokea nameće, dobro se vidjelo protiv Splita, uspjeli su zadržati koncentraciju kao i energetski dio te preokrenuti rezultat i pobijediti – uvodno će Jusup koji je osobno pratio utakmicu na Gripama...

- Nova je momčad, nisam ih toliko dobro poznavao, zato je bilo više koristi da pogledam uživo nego na snimci. Vidio sam neke  promjene u odnosu na lani. Istina, volio bih u sezonu krenuti s dvije pobjede, međutim, morat ćemo se dobro oznojiti za to - kratko će trener Zadra koji još uvijek ne zna hoće li za ogled s Igokeom biti spreman Mate Kalajžić.

- Mate ima još neke pretrage tako da ne mogu odgovoriti na pitanje hoće li biti u sastavu – kazao je Jusup.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 19 sati, uz izravan TV prijenos  u programu Arenasport 3.

IZJAVE IZ IGOKEE

Nenad Stefanović, trener Igokea m:tel

“Nakon jako velike i važne pobjede u Splitu očekuje nas još jedan meč u Dalmaciji. Opet je domaćinu to prva utakmica na domaćem terenu, tako da očekujemo dobru atmosferu i punu halu. Zadar je ekipa koja s trenerom Jusupom igra izvanrednu košarku, jako atipičnu i specifičnu za pripremu. Mislim da su opet dobro posložili ekipu i mislim da su dolaskom Mihailovića dobili to nešto što im je nedostajalo. Sigurno je da će to biti jedna zahtjevna utakmica taktički i energetski. Mi ćemo probati da, ako bude postojala i najmanja šansa, to iskoristimo i napravimo još jedan veliki brejk koji bi nam puno značio u nastavku prvenstva.”

Marko Jeremić, igrač Igokea m:tel

“Očekuje nas jedno od težih gostovanja u ligi. Zadar gaji specifičan stil košarke na koji smo se posebno spremili. Bit će potrebno uložiti veliki napor u obrani i popraviti neke segmente iz prve utakmice u kojima smo zakazali. Vjerujem da naša ekipa ima snage da se s puta vrati sa dvije pobjede!”

24. rujan 2024 14:49