StoryEditorOCM
SportZADARSKI OLIMPIJCI

Fantele nakon povratka u život: ‘Veseli što smo i dalje u igri, borit ćemo se do kraja‘

Piše Telegram
30. srpnja 2024. - 09:45

Nakon jako slabog prvog dana jedrenja, Šime i Mihovil Fantela odradili su mnogo bolja naredna tri plova na Olimpijskim igrama. 13., četvrto i šesto mjesto drugog dana znače da su Hrvati u 49-eru opet jako blizu borbe za plov za odličja, ali pred Zadranima je još dosta posla - javlja Telegram.

“Dosta bolji dan nego jučer, tri plova po, hajdemo to tako reći, veselim uvjetima”, rekao je Šime Fantela za HRT. “Blizu smo kao i jučer, mislim 14., ali smo bodovno jako blizu prvih pet. Veseli nas što smo i dalje u igri. Prvi plov smo bili 13., ali nismo imali sreće kad smo upali u vakuum s brodovima oko sebe. Bili smo tada četvrti i prošli su nas svi, to je bilo jako čudno, očito je takvo polje u Marseilleu po ovim nestabilnim danima”, otkrio je.

“Druge dvije četvrti i šesti, dobro smo jedrili, nismo najzadovoljniji brzinom, ne možemo jedriti kao prva dvojica, trojica. No, radimo na tome. Napravit ćemo sve da to popravimo. Sve u svemu, zadovoljni danom, idemo plov po plov. Sve je otvoreno, svi su radili gore i dolje, osim Novozelanđanina koji vodi. Borimo se do kraja, pozitivni smo i idemo iz plova u plov”, dodao je Fantela iz Marseillea.

Fantele su trenutno 14., a do kraja je još šest standardnih plovova. Nakon toga 10 posada odlazi u ‘medal race‘ gdje će se dijeliti odličja na kraju regate. Fantele od 10. mjesta dijeli sedam negativnih bodova, a i uvjeti u Marseilleu su dosta čudni i vjetar dosta varira.

“To su Olimpijske igre, program se mora odraditi do kraja, nitko te ne pita koliko je vjetra i koliko će biti. Ako je u granicama regularnosti, na nama je da se tome prilagodimo. Šest plovova po nestabilnim uvjetima, a to očekujem i dalje”, dodao je Šime Fantela.

19. rujan 2024 16:42