StoryEditorOCM
SportADRIA TOUR

Donna Vekić: Imamo TOP igrače na turniru, nadam se da će ovo postati tradicija i da će biti više cura! Publika u Zadru daje poseban gušt...

Piše Dražen Žura
20. lipnja 2020. - 13:53

Uvertiru za početak Adria Toura 2020. u Zadru, po nesnosnoj vrućini, odradile se Donna Vekić i Olga Danilović, s njima je jedan mali dio publike na tribinama ŠC " Višnjik". Unatoč tomu što se igralo onako " od šale" , nije manjkalo atraktivnih poteza, izvrsnih servisa i svega ostaloga čime se "bijeli sport" svrstava u najgledaniju sportsku priču. U konačnici pljesak je otišao na stranu iskusne Vekić , međutim, valja pohvaliti i sve što se dobroga vidjelo od Danilović. Uglavnom , obje su izrazile zahvalnost što su pozvane na ekshibicijski meč , znale su u stanci između dva seta i zapjevati: “Hej dušo, ‘ko nam brani da bude sve k’o lani, na moju dušu stani i ostani” - uspješnicu Petra Graše koji će u nedjelju održati svoj koncert neposredno uz tenisku arenu.

- Uživam u tome što sam u Zadru i to je najbitniji dio priče. Što se pak tiče tenisa, u prvom setu je izgledalo odlično, drugi ne tako dobro, onda sam u odlučujućem ponovno odigrala kako treba. Uglavnom, doista se igralo lijepo ! Ono što želim istaknuti jest zahvalnost Novaku Đokoviću i svima koji su se potrudili da ovakav događaj imamo u Hrvatskoj. Sretna sam što sam dio ovoga, istina, imali smo jedan turnir u Osijeku gdje su se okupili svi koji nešto znače u hrvatskom tenisu, ali nažalost, nije bilo publike. Ovdje u Zadru, je nešto drugo, publika daje taj poseban gušt. Uostalom , imamo TOP igrače na turniru , nadam se da će postati tradicija i kako će na turniru biti više cura – zaključila je Donna.

Izvrsno raspoloženje i opuštenost iskazala je mlada tenisačica iz Srbije, kćerka bivšeg košarkaša Predraga Danilovića, koja je također ponudila nekoliko zanimljivih trenutaka kroz meč.

-Donna je odigrača fantastično, meni je išlo malo teće u prvom setu, drugi puno bolje, kasnije je bilo sve isto kao na početku. Ono najbitnije što želim istaknuti primjetno je koliko nam svima nedostaje tog natjecateljskog dijela, zato u prvi plan treba izvući to da je odlična stvar što je Novak Đoković ovo pokrenuo. Kako je bilo biti uz Đokovića na terenu? Jučerašnja ekshibicija i moje mjesto uz Đokovića, je nešto o čemu mnogi sanjaju i to je poseban osjećaj. Novak je svima nama u Srbiji idol i zato mi je drago što mi je pripala čast igrati u paru s njim – kazala je Olga.

 

23. travanj 2024 07:41