StoryEditorOCM
SportFAVBET PREMIJER LIGA

Dalmatinska košarkaška priča donosi nam ogled Zadra i Splita: što se može očekivati u susretu dvije najbolje momčadi?

Piše Dražen Žura
21. travnja 2024. - 14:14

Dalmatinska košarkaška priča, u pretposljednjem kolu trećeg kruga Favbet Premijer lige, donosi nam ogled Zadra i Splita, njihov šesti susret kroz ovu sezonu. Brojke su neumoljive, Zadrani uvjerljivo vode, uzeli su četiri pobjede, dvije u ABA ligi, jednu u prvenstvu Hrvatske, isto tako i u Kupu Krešimira Ćosića, odakle su u četvrtzavršnici momčad s Gripa poslali u gledalište.

Svega su se jednom radovali „žuti” i to na domaćem parketu u utakmici koju je Zadar igrao bez Luke Božića i kapetana Marka Ramljaka, koji su ostali sjediti na klupi. Dolazak Splita na Višnjik mnogi doživljavaju samo kao nastavak pozitivnog zadarskog niza kojim će i teoretski potvrditi poziciju broj jedan na ljestvici koja automatski znači početak doigravanja za prvaka Hrvatske u kojem će ih čekati Dubrava ili Šibenka. U ovom trenutku, nakon rastanka s ABA ligom, važno je da su se emocije slegnule i zakoračilo u novo razdoblje u kojem se očekuje obrana naslova prvaka...

- Nakon završetka ABA lige, očekuje nas zahtjevna utakmica protiv Splita, igrali smo ove sezone puno puta tako da se dobro poznajemo, mi njih i oni nas. Ističem teška utakmica, ali sve misli moramo koncentrirati na nas kao i dosad, što znači što bolje se pripremiti i vidjeti do kud će nas to odvesti. Ovim putem želim zahvaliti navijačima i neka znaju koliko nam njihova podrška znači – kazao je Lovro Mazalin, igrač Zadra.

Ono što je evidentno pogledom na ljestvicu Premijer lige, jest činjenica kako Zadar ima svega dva poraza, jedan kojeg smo već spomenuli i dogodio se u gostima kod Splita, te kiks protiv Cibone na domaćem parketu. Možda otuda i ide oprez iz kuta stručnog stožera, na što valja pridodati i očekivani poraz od Budućnosti u ABA ligi koji je zaključno bio peti u nizu u tom natjecanju.

- Evo, ABA liga je iza nas, znači okrećemo se hrvatskom prvenstvu, sljedeći protivnik je najteži mogući, dakle, Split ekipa koja sigurno dolazi s ambicijama. Mi moramo biti spremni da se pokažemo u što boljem izdanju – kratko, da ne može kraće zaključio je Danijel Jusup, trener Zadra.

Doista, što se može očekivati u ogledu naše dvije najbolje momčadi koje se i te kako poznaju, kako je to naglasio Mazalin? Prema viđenom u ranijim utakmicama, Split ima podosta oscilacija u igri, unatoč tomu što imaju prilično iskustva u svojim rukama. Njihova prva opcija, odnosno, igrač o kojem će se nedvojbeno naslanjati obrana Zadra, jest Shannon Shorter, međutim, s vanjskih pozicija - uvelike zna zaprijeti Toni Perković. Ali, čelična zadarska obrana je u četiri istaknute ovosezonske pobjede pokazala kako protiv obojice znaju igrati. Blagu prednost, u odnosu na Zadar, momčad Splita mogla bi imati u reketu, no raniji ogledi su potvrdili gore spomenuta, brza, čvrsta i pokretljiva obrana Zadra, zna kako se suprotstaviti i centarskoj liniji „ žutih”.

Utakmica se igra u ponedjeljak u dvorani „ Krešimir Čosić”, s početkom u 19 sati uz izravan prijenos u programu MAXTv.

02. svibanj 2024 07:36