StoryEditorOCM
SportMLADI KLUB U USPONU

Boris Hrabrov, trener KK Diadore: "Dečki su u košarci iz ljubavi, a ja im se prilagodio i uspjeli smo sve uskladiti"

Piše Ivica Gjergja
21. travnja 2024. - 13:40

Svatko tko se bavi bilo kojim sportom, a poglavito košarkom, na kraju nekog puta učini svojevrsnu analizu. Tako je i junak ove priče, Boris Hrabrov, trener KK Diadore, izvršio svojevrsnu inventuru nakon završetka lige u seniorskom i juniorskom sastavu ovog kluba, gdje on „trima“ sa obje kategorije. Naime, seniori Diadore su na završetku Druge lige – jug zauzeli drugo mjesto odmah iza Opus Puntamike, što je odličan uspjeh.

Ove godine su to mjesto i „potvrdili“, što je svojevrstan zamah za nešto bolje i više, ovog uzornog kolektiva. Seniori su na kraju imali dvanaest pobjeda i četiri poraza, a juniori su zauzeli peto mjesto. Za relativno mlad kolektiv od nepunih šest godina, ovo je uspjeh za svaku pohvalu. 

- I sam poziv da vodim KK Diadoru me na neki način zatekao, jer sam krenuo na neki način u košarkašku mirovinu. No sve se promijenilo pozivom gospodina Tomislav Troskota i Tomislava Kabića, a koji su nekad bili moji igrači, da vodim seniore i juniore ovog kluba. Malo sam razmišljao i nije mi trebalo dugo da se odlučim i da ponudu prihvatim. Startali smo u Drugoj ligi u seniorskom dijelu, a igrali su mi juniora i četiri starija igrača. Bili smo jedna homogena skupina, a koja se nadopunjavala u igri. Naš cilj je uvijek dati što više, biti uvijek bolji od drugoga i suparnika, a kad sad odvrtim film unatrag, smatram da je realno što smo zauzeli drugo mjesto na ljestvici. Koristim prigodu da čestitam KK Opus Puntamici na osvojenom prvom mjestu - to su zaslužili. Usporedo sa vođenjem seniora, startala je i juniorska liga, a odnosom ponašanjem i igrom sam u potpunosti zadovoljan, obzirom na to da u njoj igraju članovi Favbet lige Zadra, Splita, Šibenke, Alkara i drugih, te se ravnopravno s njima nosimo. Bili smo na kraju peti što je bio naš dosad najbolji rezultat. Plasirali smo se po prvi put na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske među 16. klubova. I oni zaslužuju sve čestitke, u uvodu će Hrabrov - rekao je trener KK Diadore Boris Hrabrov.

image

KK Diadora

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Kako su vam se prilagodili igrači, a i vi njima?

- Pa ja sam se na neki način njima prilagodio i trebalo mi je malo vremena, obzirom na moje iskustvo, znanje i prošlost uspjeli smo sve uskladiti. Oni su naučili na drugi način rada, no i brzo su uvidjeli kako i što treba raditi i prihvatili su to, a što se očitovalo i pokazalo na parketu. Vjerujte, to su dečki koji su u košarci iz ljubavi, a svi dakako imaju svoje planove u životu. Ove godine završavaju srednje škole i odlaze na fakultete, što smatram da je sasvim normalno. Mi ćemo nakon toga opet ponovo u rad i stvaranje novih igrača, prema onom što znam neiscrpno je vrelo talenata. Smatram da smo dobro i ozbiljno radili i da imamo dobre zasade, a imat ćemo i sa novim klincima.

Što bi trebalo kako bi Diadora napravila iskorak u viši rang?

- Da bi mogli dohvatiti taj rang više potrebno je puno više toga uraditi. Po meni treba nam nekoliko godina rada i da imamo homogen sastav satkan od mladih – starijih igrača. Bit će problem u odlasku, no kada bi ostali duže vrijeme skupa vrijedilo bi se upustiti u taj cilj.

Pored ove dvije kategorija i kadeti su vam dobri?

- O da. Na samom početku natjecanja nije se dosta toga znalo. Sve je dato u ruke treneru Lucijanu Ćukoviću, koji moram kazati da je radio i radi odličan posao. Nedavno su ostvarili u tri dana dvije pobjede, sada odigrali sa Alkarom kup regije neodlučeno čeka ih uzvrat, vjerujem da će dobiti. Inače natječu se u Među županijskoj ligi U -17.

Što dalje, ostajete li u klubu?

- Ma vjerujem da ćemo za nekoliko dana Uprava kluba i ja naći sjesti i vidjeti kako dalje. Iskoristio bih priliku u predsjedniku Kluba Tomislavu Troskotu, tajniku Josipu Vučetiću i tajniku Košarkaškog saveza Zadarske županije Tomislavu Kabiću, zahvaliti na super korektnoj suradnji, kazao je Hrabrov.

 

Sastav seniora KK Diadore: Marin Knežević, Luka Žilić, Nikola Jadrijev, Paulo Marčev, Vito Barbaroša, Marin Segarić. Trener: Boris Hrabrov, pomoćni trener: Duje Tokić.

Juniorski sastav: Domagoj Batur, Ante Madunić,Matej Nimac, Stipe Ivabković, Mate Sorić, Filip Skelin, Ivan Jović, Niko Ružić, Dominik Mužanović, Hristijan Surtinov, Lovre Vuksan, Zvonimir Glavaš.

 

Duje Tokić pomoćnik!

Hrabrov ističe svog pomoćnika Duju Tokića, kao izuzetno vrijednog, marljivog i svestranog djelatnika koji mu je u svakom trenutku na raspolaganju. Njegovi savjeti i zapažanja su mu na utakmicama i na pripremama jako bitni i uvijek što jevažno i bitno radi na dobrobiti kluba i igrača. Duje samo tako dalje!

 

 

Boris Hrabrov u NO KK Zadra!

Kako je cijeli svoj život u košarci od igrača, trenera i rada u njoj, Udruga veterani KK Zadra su predložili Hrabrova, a on je prihvatio da ih zastupa u NO Zadra. Svakako da svojim znanjem i korektnim odnosom doprinosi radu tom dijelu voljenog mu kluba.

02. svibanj 2024 14:23