StoryEditorOCM
SportSKANDAL

Bivši igrač i kapetan Zadra, veteran Jakov Surać (47) suspendiran zbog fizičkog napada, pljuvanja glavnog suca utakmice i prijetnji smrću!

Piše Sportske novosti
14. listopada 2022. - 09:04

Bivši igrač i kapetan Zadra Jakov Surać (47), inače jedan od najstarjijih igrača u povijesti HNL-a, a danas igrač veterana u NK Sabunjaru iz Privlake, kažnjen je s godinu dana zabrane igranja nogometa zbog neprikladnog ponašanja, te s 500 kuna novčane kazne - javljaju Sportske novosti.

Disciplinski sudac utvrdio je kako je Surać izvršio fizički napad na službenu osobu utakmice Lige veterana između Sabunjara i Škabrnje koja je odigrana 19. rujna. Kazna je utvrđena radi pokušaja nanošenja fizičkih ozljeda i pljuvanja glavnog suca utakmice.

Utvrđeno je kako je ovo ponavljanje identičnog prekršaja koji je isti igrač počinio i 29. listopada 2017. na utakmici između Vrčeva i Murvice, a meta je bila ista službena osoba.

"NK Sabunjar (Privlaka) – igrač Jakov Surać, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu 500 kuna i zabranom igranja 12 (dvanaest) mjeseci (čl. 53. st. 1.c, čl. 58. i 59. DP-a,nesportsko ponašanje prema sucima utakmice, fizički napad na službenu osobu utakmice i prijetnja službenim osobama utakmice) radi fizičkog napada i pokušaja nanošenja tjelesnih ozljeda te pljuvanja glavnog suca utakmice nakon same utakmice na kojoj je isti isključen zbog psovanja i prijetnje glavnom sucu na utakmici 5. kola Lige veterana 22/23: NK Sabunjar (P) – NK Škabrnja ’91 (Š), odigranoj dana 19. rujna 2022. godine.

Na Odluku iz točke 1. Izreke ove Odluke kao otežavajuća okolnost utjecalo je utvrđeno činjenično stanje da se radi o ponavljanju identičnog djela, odnosno predmetni igrač je dana 29. listopada 2017. godine u 6. kolu 2. ŽNL seniora na utakmici NŠK Vrčevo (G) – NK Murvica (M), isključen radi naguravanja i vrijeđanja iste službene osobe. Kazna zabrane igranja teče od dana priopćenja odluke klubu, a novčanu kaznu je sukladno čl. 15. DP-a potrebno platiti u roku 15 dana od dana konačnosti odluke na račun Nogometnog saveza Zadarske županije", piše u službenom objašnjenju.

03. svibanj 2024 07:17