StoryEditorOCM
SportUSPJEH ZADARSKOG BOKSAČA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Biletić osigurao broncu, za finale se bori protiv svjetskog prvaka

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
25. listopada 2017. - 11:30
biletic-x

Juniorski europski prvak u superteškoj kategoriji, Viranin Josip Biletić, borit će se u polufinalu EUBC boksačkog Europskog prvenstva mlađih seniora protiv juniorskog svjetskog šampiona Mahammeda Abdullayeva iz Azerbajdžana. Ovo će biti njihov drugi meč, prvi je nakon velike borbe dobio Abdullayev u finalu međunarodnog turnira u Bugarskoj, a ovaj će odlučivati o ulasku u finale EP-a u Turskoj.

-Prezadovoljni smo. Josip je odradio oba dosadašnja meča po planu i sada idemo na svjetskog prvaka iz Azerbajdžana. Obojica vjerujemo kako ćemo i taj meč uspješno odraditi i plasirati se u veliko finale, kazao je izbornik reprezentacije Hrvatske Dragan Vidaić, pun optimizma nakon što je virski Tyson u četvrtfinalu pomeo Ukrajinca Dmytra Galagana i ranije Armenca Armana Mnatsakanyana.

Ukrajinac se u meču koji nije potrajao duže od jedne runde našao pod teškim Biletićevim udarcima, prvi put mu je sudac brojao, a drugi put je nakon pada i dizanja zateturao bez mogućnosti da nastavi meč.

Virski šampion je plasmanom u polufinale već osigurao brončanu medalju koja će mu u najgorem slučaju biti drugi najveći uspjeh u karijeri nakon što je prethodno u Mađarskoj osvojio europski juniorski naslov.

Polufinalni mečevi Biletić - Abdullayev i Mucahit Ilyas (Turska) - Vagkan Nanitzanian (Grčka) na rasporedu su u petak 27. listopada, a dan kasnije finalni po kategorijama od 14 sati. Europsko prvenstvo mlađih seniora održava se u turskoj Antalyji od 20. do 29. listopada.


 

03. srpanj 2024 02:42