StoryEditorOCM
RegionalAKTIVNO DRUŽENJE

Zadarski policajci s kolegama iz Mađarske, Poljske, Austrije, Njemačke, Italije i Kine u Parku prirode Velebit

Piše Zadarski.hr
14. kolovoza 2024. - 09:07

Zadarska je policija u utorak provodila preventivne aktivnosti u Parku prirode "Velebit“ u suradnji sa lokalnom zajednicom i stranim policijskim službenicima iz međunarodne policijske suradnje.

Policijski službenici PU zadarske i strani policijski službenici koji borave na području PU zadarske u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje "Sigurna turistička destinacija“ provodili su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta "Sigurnost u turizmu Zadarske županije“, objavljeno je na stranicama PU zadarske.

Posjetitelje Cerovačkih špilja u Parku prirode "Velebit“ policijski službenici PU zadarske i strani policijski službenici iz Republike Mađarske, Poljske, Austrije, Njemačke, Italije i Kine upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju.

image

Zadarski policajci s kolegama iz inozemstva u Parku prirode Velebit

Puz/Slobodna Dalmacija

Prilikom susreta posjetiteljima Parka policijski službenici i predstavnici Zadarske županije podijelili su brošure te letak s QR code sa savjetima o samozaštiti na jezicima država iz kojih dolaze.

Nositelj projekta "Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, partneri su PU zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, a potporu daje Sveučilište u Zadru, općine, gradovi i drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Ovom prilikom aktivnosti su podržali zamjenik načelnika PU zadarske, načelnik PGP Gračac, sa suradnicima iz Ureda načelnika PU prevencija, Službe za javni red i sigurnost - koordinatori za strane policijske službenike, Policijske postaje Biograd, Policijske postaje Zadar i Postaje pomorske i aerodromske policije.

U aktivnostima su sudjelovali  i djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije sa promotivnim materijalima.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti bio je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost  da postanu žrtvom kaznenog djela.

image

Zadarski policajci s kolegama iz inozemstva u Parku prirode Velebit

Puz/Slobodna Dalmacija

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu čemu svakako doprinose i zajedničke aktivnosti policije i drugih subjekata u lokalnoj zajednici, a ovom prilikom partnerstvo u provođenju i organizaciji preventivnih aktivnosti pružio je Park prirode „Velebit“ i Zadarska županija te Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

Važnu ulogu i ovom prilikom imali su strani policijski službenici koji borave  u Republici Hrvatskoj u sklopu međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ koji su posjetiteljima iz njihovih domicilnih zemalja uvijek rado viđeni sugovornici.

28. rujan 2024 04:26